Helyi hivatalos közlöny

Nemrég ért véget az idei Vasszékely-díjátadó ünnepség. Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának előestéjén idén immár negyedik alkalommal adta át a fiatal, városunkért tevékenykedő, az itthomaradást választó jelölteknek a bronz emlékplakettet és a díszoklevelet Gálfi Árpád polgármester.


Ez alkalommal a városlakók javaslatai és a bíráló bizottság négy személynek ítélte oda a különleges kitűntetést.
Gálfi Dezsőt, a Galffis csokoládémárka alapítóját, vállalkozót Miklós Zoltán múzeumigazgató méltatta.

Idén dr. Marosfői Levente állatorvos vehette át másodikként a díjat, laudációt Pál M. Ágoston, a Hargita Megyei Állatorvosi Kamara elnöke mondott.

Továbbá Vasszékely-díjban részesült idén Simon Szilárd, közgazdász, marketing tevékenységet végző szakember, emellett a biciklis kultúra székelyudvarhelyi építője is. A jelölőlapon szereplő indoklás, illetve Mester Zoltán méltatása egyaránt a közösségért való önzetlen, értékes munkáját emelte ki.


Negyedikként Várday Zsolt építész vehette át a díjat. Számos munkájának eredményét láthatjuk mind városunkban, mind az udvarhelyszéki településeken. Laudációt Váradi János, a székelyudvarhelyi Rotary Klub soros elnöke, vállalkozó mondott.


Ezúton is köszönjük a jelölő személyeknek, hogy ismét bekapcsolódtak a díj odaítélésének folyamatába. Köszönjük továbbá András Ildikó és Lokodi András közreműködését az ünnepségen.
Még egyszer gratulálunk az idei Vasszékelyeknek!

Frissítés dátuma:
2019.10.22.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette