Helyi hivatalos közlöny
Ma délután tűz ütött ki a Szarkakő alatti tarlón. A tűzről a hatóságokat egy kerekerdői tanyán élő személy értesítette. A székelyudvarhelyi tűzoltóságtól rövid időn belül a helyszínre érkezett egy csapat tűzoltó, akiket a bögözi, a szentkirályi, a fenyédi és a máréfalvi önkéntes tűzoltók is segítettek. Összesen 11,6 hektár területen pusztított a tűz.
Az erdészetet és a polgármesteri hivatalt a szarkakői erdész értesítette. A helyszínen jelen volt továbbá a Homoródi Állami Erdőgondnokságtól 15 erdész, akik az erdészetvezető irányításával vettek részt az oltásban.
A tűz megfékezésében szerepet vállalt a székelyudvarhelyi helyi rendőrség is. A helyszínre a Küküllő Vadásztársulattől is érkeztek önkéntesek. A lángok megfékezésében több városlakó is részt vállalt.
A városi erdő szomszédságában elterülő kaszáló és bozótos rész gyúlt meg.  A közös munkának köszönhetően, a közel kétórás lapátolás után sikerült időben megfékezni a lángokat, így az erdőt nem érte el a pusztító tűz.
Az erdészet több tagja a helyszínen maradt. Vízzel locsolják a füstölgő csutakokat, hogy megakadályozzák a lángok esetleges újbóli feléledését.
A tűz egy idősebb házaspár piknikezésén lobbant fel. Bármennyire is próbálták, nem tudták megállítani a szél és a száraz növényzet miatt rendkívül gyorsan terjedő lángokat. A helyi rendőrség felvette a felelős személyek adatait.
A mai tüzet egyértelműen emberi felelőtlenség okozta, az érintett területen ugyanis tilos a tűzgyújtás. A koronvírus-járvány megfékezésének érdekében érvényben lévő rendelkezések be nem tartása tovább súlyosbítja a helyzetet.
Nyomatékosan felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ilyenkor tavasszal a száraz növényzet rendkívül gyúlékony, ezért kérjük a város lakóit, hogy ne rakjanak tüzet, hiszen az felbecsülhetetlen kárt okozhat.

Frissítés dátuma:
2020.04.06.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette