Helyi hivatalos közlöny

A gázszolgáltató által végzett hibaelhárítások és gázszivárgások ellenőrzése miatt feltört utcák és útszakaszok kapcsán tartott január 8-ai sajtótájékoztatón ugyan nem jelent meg a Delgaz Grid Rt., a városvezetés által kifogásolt problémákra írásban küldte el válaszát.

A levél megerősítette, hogy a város elavult gázrendszerének korszerűsítésére van igen nagy szükség. A munkát a szombatfalvi részen már el is kezdték. Ebben az évben 15 kilométeren és 33 utcában cserélnek ki mindent, többek között a Tábor és Sziget negyedben, valamint a belváros bizonyos részein. Majd egy második szakaszban újabb 22 kilométernyi vezeték cseréjére és a rendszer modernizálására kerül sor, összesen 26 utcában.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a gázvállalatot törvény kötelezi arra, hogy ha szivárgást észlel, azonnal beavatkozzon. Tehát nem lehet megtiltani az útburkolat vagy járda feltörését. Abban az esetben viszont felelősségre lehet vonni, sőt büntetéseket is ki lehet róni, ha a törvény által előírt legtöbb 30 napon belül a szolgáltató nem oldja meg a helyreállítást, azaz nem tömi be a gödröt a burkolat szintjéig. 

Frissítés dátuma:
2019.01.10.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette