Helyi hivatalos közlöny

Tegnap késő este, a legfrissebb adatok ismeretében, Marcel Vela belügyminiszter bejelentette, hogy Románia belépett a koronavírussal szembeni védekezés negyedik szintjére. Ennek oka, hogy országos viszonylatban az igazolt fertőzöttek száma meghaladta a kétezret (2109 igazolt fertőzött országos viszonylatban).

A fokozott helyzet miatt esti sajtótájékoztatóján a belügyminiszter ismertette az ötödik és a hatodik katonai rendeletet.

Az 5. rendelet a Spanyolországból és Olaszországból, valamint a Romániából az említett két országba repülő járatokat további 14 napra felfüggeszti. A szigorítás nem vonatkozik az áruszállításra.

Mivel a suceavai helyzet rendkívül aggasztó, hiszen a több mint 2100 igazolt fertőzöttből 593 személy ebben a városban van, ezért a belügyminiszter ismertette a 6. katonai rendeletet is. Ez a suceavai helyzet kezelésére, és a gócpont elszigetelésére vonatkozik. Az egész város, illetve a környező települések egy része is karantén alá került. Suceava megye többi települése pedig úgynevezett védőövezetet képez. A megyében minimálisra csökkentették az emberek mozgását. A légi közlekedést is csak néhány esetben engedélyezik a hatóságok.

Frissítés dátuma:
2020.03.31.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette