Helyi hivatalos közlöny

Tizennyolc napirendi ponttal hívta össze Gálfi Árpád polgármester a márciusi rendes havi tanácsülést. Az önkormányzat által megszavazott határozattervezetek több fontos kérdésben jelentenek előrelépést. Így például a Székelyudvarhely Megyei Jogú Város köztulajdonát képező erdőalapból árverésen értékesít faanyagot a hivatal, 130 lejes kezdőárral. A testület továbbá megszavazta a hibrid gépjárművekkel rendelkező jogi- és természetes személyek számára a 95%-os, legmagasabb arányú adókedvezményt, amelynek összértéke mintegy 5000 lej. Elfogadásra került ugyanakkor a fiatalok és fiatal családosok számára épített bérlakások igénylőinek iratcsomófrissítés utáni új névjegyzéke is. Az esetleges óvások benyújtását és a kérdéses iratcsomók újra pontozását követően válik majd véglegessé a lista.  

A mai tanácsülésen hozott, egyhangúlag megszavazott döntés értelmében, a város 10000 lejjel támogat ja a 268 fő részvételével, Székelyudvarhelyen megszervezendő országos román nyelv és irodalom tantárgyverseny lebonyolítását, amelyre április 22–25. között kerül sor. Új utcanevet is elfogadott a testület, így hamarosan tábla kerül majd a Cinege utcába is. A Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Társuláshoz való csatlakozásról szóló tervezetet is elfogadta a testület. 

A különfélékben szó esett arról, hogy a Művelődési Ház, fennállásának 60. évfordulójához közeledve, kezdeményezi a Kányádi Sándor Kulturális Központ név felvételét.  

A tanácsülés végén Gálfi Árpád polgármester üdvözölte azt az olasz befektetőt, aki nemrég megvásárolt egy székelyudvarhelyi helyi vállalkozást. Az üzletember több helyszínt megnézve döntött végül Székelyudvarhely mellett, ahol szándékai szerint újabb munkahelyeket fog teremteni, és egy új könnyűipari gyár felépítését tervezi.  

 

Frissítés dátuma:
2019.03.28.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette