Helyi hivatalos közlöny

"André Vajna – zenés költészeti produkció" adatai:

Dátum

2024. március 11. 18:00 – 2024. március 11. 19:00

Helyszín

Művelődési Ház

Facebook esemény

Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont eseménye:

Hét állomásos erdélyi turnéra indul az AndréVajna zenés-költészeti produkció.
Március 5. és 14. között hét erdélyi városba látogatnak el: Kolozsvárra, Marosvásárhelyre, Csíkszeredába, Kovásznára, Székelyudvarhelyre, Kézdivásárhelyre és Sepsiszentgyörgyre.
Székelyudvarhelyen a két volt MasterCard Alkotótárs Ösztöndíjas költő, a csíkszeredai André Ferenc és a balatonkeresztúri Vajna Ádám zenés irodalmi & spoken word műsora a Művelődési Házba látogat.
A zenei produkciót rövid irodalmi beszélgetés előzi meg Szabó K. Attila moderálásával. Azt est második felében aztán elindul a pszichedelikus gitár riffek és meditatív loopok sodrása. Popslágerek és szabadversek, slam poetry és hip-hop beatek ötvözetéből áll össze a koncert egy emlékezetes utazássá Erdélytől Új-Zélandig, ószövetségi motívumoktól a Mónika show-ig. A valóságunktól a valóságunkig.
ANDRÉ FERENC
Költő, slammer, műfordító, a marosvásárhelyi Látó folyóirat szerkesztője. Az elmúlt tíz évben több mint 200 irodalmi és slam poetry rendezvényen lépett fel itthon és külföldön, ragos hazai és nemzetközi irodalmi fesztiválokon. Rendszeresen foglalkozik tehetséggondozással, irodalmi műhelyeket vezet magyar és román nyelven. A korábban Bretter Györgyről, jelenleg Bréda Ferencről elnevezett kolozsvári irodalmi kör elnöke 2014 és 2018 között. 2016 és 2019 között a Helikon folyóirat szerkesztője volt. A Hervay Könyvek és a hmm füzetek sorozatszerkesztője. 2014-ben megnyerte az első erdélyi slam poetry bajnokságot, azóta számos irodalmi díjjal tüntették ki: Kinde Annamária-díj, Communitas Alkotói Ösztöndíj, Visegrádi Irodalmi Alap rezidens ösztöndíja, Székely János Alkotói Ösztöndíj, stb. 2021-ben elnyerte a MasterCard Alkotótárs ösztöndíjat, valamint a Pestext fesztivál szakmai díját. Legutóbbi kötete tavaly jelent meg a Jelenkor kiadónál, kepler horoszkópírás közben letér a pályájáról címmel
VAJNA ÁDÁM
Költő, műfordító, a Hévíz folyóirat, az Észak és a Versumonline szerkesztője. Két verseskötete, két műfordításkötete jelent meg, de ír dalszöveget, és az ELTE doktoranduszaként disszertációt is a kortárs norvég és magyar politikai költészetről. Első verseskötetéért megkapta a legjobb debütnek járó Makói Medáliák-díjat, díjazták a Salvatore Quasimodo költőversenyen és Baumgarten-emlékjutalma is van. Verseit több európai nyelvre is fordították már, és Oslótól Prágáig számos városban megfordult ösztöndíjasként és fellépőként. Harmadik könyvét a Mastercard ösztöndíjasaként írja egy 19. századi új-zélandi ornitológusról és a saját életéről. Kötetei: Oda (2018), egyébként is, mit akarhatott itt az őrgróf (2022).

Frissítés dátuma:
2024.03.04.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette