Helyi hivatalos közlöny

"Asztal felett, asztal mellett – online könyvbemutató" adatai:

Dátum

2021. február 16. 18:00 – 2021. február 16. 19:00

Helyszín

online tér

Facebook esemény
Asztal felett, asztal mellett címmel jelent meg a sportág helyi történetét és jelenét bemutató, igényes kivitelezésű kötet. Történelem, régi fényképek és érmek, sikerek, csalódások, valamint a megfeszített munka és kitartás története ez, amelyben az asztalitenisz legnagyobbjainak, György Szilárdnak, Fejér-Konnert Andrásnak, Nagy Leventének és másoknak olvasható a története, az általuk elért eredmények és sikerek. A kötet összefoglalja az asztalitenisz történelmét Erdélyben, Székelyföldön valamint az egyre eredményesebb székelyudvarhelyi sikereket, egészen a napjainkban mutatott nemzetközi és hazai kiváló eredményekig.
A kiadvány több mint száz oldalon, bőséges képanyaggal illusztrálva meséli el az elmúlt évtizedek történetét. 2020-ban a versenyszintű székelyudvarhelyi asztalitenisz már az ötvenedik évfordulóját ünnepelhette, a kötet ennek apropóján (is) jött létre.
A könyvet Katona Zoltán székelyudvarhelyi újságíró írta és szerkesztette, akinek ez a nyolcadik ilyen jellegű munkája. Katona Zoltán volt televíziós és rádiós műsorvezető–riporter (UTV, Digital 3 Televízió, Príma Rádió), újságíró és szerkesztő (Udvarhelyi Híradó, uh.ro), jelenleg a Székelyhon napilap mellékleteinek (Kilátó, Liget, Erdélyi Sport) újságírója. Emellett főleg helytörténeti könyveket, kiadványokat ír és szerkeszt. Eddig megjelent kötetei: A székelyudvarhelyi labdarúgás rövid története (2011), Párizstól Bécsig – A labdarúgó Európa-bajnokságok rövid története (2012), A Kollégium-kerttől az olimpiákig – A székelyudvarhelyi kézilabdázás rövid története (2014), Príma Díjazottak (társszerző Bálint Kinga-Katalin, 2016), 150 éves a Székely Dalegylet (társszerző Varga István, 2018), Hát ilyen világ volt – Szabó Elvira emlékiratai (2019), Udvarhelyszék Hangja – Két évtized Príma Rádió (2020).
Az online-bemutatón jelen lesz György István edző-játékos, felelős kiadó, valamint a szerző, Katona Zoltán.
Moderátor: Szász Csaba, a Star Rádió műsorvezetője.

Frissítés dátuma:
2021.02.11.

#Sport

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette