Helyi hivatalos közlöny

"Babaváró – Család születik! Babázásról workshop" adatai:

Dátum

2023. augusztus 12. 10:00 – 2023. augusztus 12. 19:00

Helyszín

AnyaKuckó

Facebook esemény

Udvarhelyszéki Anyák eseménye:

Várandós gyakorlati felkészítő indul számotokra kedves kismamák és kispapák, minden hónapban:
Tudjuk, hogy életetek egyik legszebb időszakát élitek most, de azt is tudjuk. hogy a kialakult helyzet miatt nehéz most a felkészülés a babavárás időszakára. Ebben próbálunk nektek egy kis segítséget adni.
A Babaváró – Család születik ötletét az adta, hogy gyakran tapasztaljuk, hogy a kismamák csak a szülésre készülnek, az utána következő időszakra nem. Sok édesanya keres segítséget rögtön a szülés után, mert máris probléma van a szoptatással, vagy mert egészen máshogy „viselkedik” a kisbabája, mint ahogy azt elképzelte.
Nagyon fontosnak tartjuk, hogy tudatosan készüljön minden babát váró család a szülés utáni időszakra is!
A Babaváró – Család születik felkészítő ebben segít a családoknak, hogy hiteles információkat adunk át a babázásról, a baba születése utáni időszakról, így már a babavárás időszakában megtanulhatjátok, hogyan tudjátok a kisbabátok igényeit felismerni és jól kielégíteni.
MIBEN segít a Cukormáz nélkül a babázásról WORKSHOP?
Eloszlatja a tévhiteket és félelmeket, babonákat a szoptatásról, a mozgásfejlődésről, a babahordozásról, az éjszakai altatásról, a mosi pelusról.
Segít megérteni, hogy hogyan működik a tested, akkor jól tudod irányítani a tejtermelést.
Megerősítést kaptok, hogy kellő információval, támogatással és elhatározással megelőzhető a mellbimbó kisebesedése is és nap végére megértitek, hogy addig lesz anyatej, ameddig a baba vagy az anya akarja.
Segíteni fogja a workshop a döntéseteket a baba gondozását, altatását illetően már a kezdetektől.
Az anya és apa is megtanulja, hogyan alakul ki a kötödés, hogyan tudtok megfelelő figyelmet adni gyermeketeknek már csecsemőkortól kezdve.
Megtanuljátok, hogyan tudjátok jól szeretni, figyelni, segíteni a babát, amikor még csak sírással tudja kifejezni az igényeit.
Tapasztalatokat kaptok a leginkább aggasztó helyzetekben, ha sír a baba, akkor hogyan tudja megnyugtatni és kitalálni, hogy éppen miért sír.
Felismeritek, hogy miben és hogy tudtok egymásnak és a kicsinek segíteni, ez által gyorsabban kialakul a „kis család” érzése.
A napjaitok kiegyensúlyozottak és stresszmentesek lesznek, így lesz energiátok és időtök egymásra is.
KIKNEK ajánljuk a Cukormáz nélkül a babázásról WORKSHOPOT?
Olyan babát váró szülőknek, akik boldog szülés utáni időszakra törekednek és szeretnék megelőzni a stresszt a szoptatási időszak alatt és az első hetekben.
Azoknak a babát váró családoknak, akik nem csak sodródni szeretnének, hanem tudást, megerősítést és hiteles információt szeretnének arról, hogyan válhatnának kielégítő, értő, figyelő, szeretetteljesen jól kötődő szülővé.
Azoknak a családoknak, akinek pár hetes, hónapos újszülött babájuk van és bizonytalanok, támogatásra, hiteles információra, megerősítésre vágynak.
De azoknak a családoknak is, akik úgy érzik, hogy túl nehéz volt a kezdet az első gyermek születésekor.
Miben MÁS Cukormáz nélkül a babázásról WORKSHOP?
Nem divattrendeket képviselünk és nem is a hiedelmeket tanítunk, hanem a baba valódi igényeire próbáljuk felhívni a babát váró családok figyelmét.
Az anya és a baba működését hangoljuk össze az első hetek, hónapok növekedési szakaszában.
Gyakorlati dolgokat tanítunk, játékosan, sok-sok eszköz segítségével.
Már a baba születése előtt megismerhetitek milyen szoptatási pozíciók léteznek, letisztázzuk a felhalmozódott tévhiteket a szoptatás körül, helyébe korszerű ismertekkel lesztek gazdagabbak, s ez segít majd elkerülni a traumatikus élmények kialakulását, aminek okozója:
○ túlfáradás,
○ a baba folyamatos sírása,
○ leblokkolás az új helyzetektől,
○ a tej elapadása,
○ stressz attól, hogy nem tudtok eleget pihenni,
○ aggodalmak amiatt, hogy nem pontosan értitek babátok jelzéseit,
○ kifáradásos vagy gyermekágyi depresszió,
○ párkapcsolatotok elhanyagolása.
Már a baba születése előtt megismerkedhettek a babahordozás rejtelmeivel.
A szülés utáni felépülést támogatni fogja, ha jól megy a szoptatás is és a párotok is megtudhatja miben segíthet nektek ebben és hogyan erősödhet benne is az „apa vagyok” érzése.
Magabiztosak lehettek már az első pillanattól kezdve, így nem érzitek majd magatokat elveszve, hogy hazaviszitek a babát a kórházból.
Együtt készülve, egymást támogatva, egymás felé is több időtök és türelmetek lesz.
Kik a CSOPORTVEZETŐK a Cukormáz nélkül a babázásról WORKSHOPon?
* Fekete Éva – képzett, önkéntes szoptatási segítő, dúla, 2 gyermek édesanyja, aki már 12 éve tart Székelyudvarhelyen Szoptatást támogató baba-mama csoportot, továbbá segíti, megerősíti a családokat a szoptatás terén kialakult kérdésekben és az Udvarhelyszéki Anyák Egyesület megálmodója.
* Hadnagy Ágnes – 8 éve gyógytornász, 4 éve hordozási tanácsadó, dúla, gyakorló édesanya, aki kismamatornát, baba-mama tornát tart Székelyudvarhelyen, továbbá babahordozási és gyógytornászi tanácsokkal segíti a családokat.
Mit ADUNK a Cukormáz nélkül a babázásról WORKSHOPon?
Hiteles, naprakész információt a szoptatás, a babahordozás, a pelenkázás, a mozgásfejlődés, az éjszakai gondoskodás témakörében.
Tudjuk, hogy számotokra nehéz elképzelni és felkészülni ezekre a fontos dolgokra akkor, amikor még a pocakban van a baba, de gondolkozzatok előre és készüljetek fel a babával való közös életre és a várható helyzetekre.
Kérjük, amennyiben várandós vagy újszülött babátok van és szeretnétek részt venni, ne habozz a jelentkezéssel, mert a kiscsoportos foglalkozás hamar telt házas lehet.
Előleget személyesen vagy utalással is fogadunk.
Szeretettel várunk: Ági és Éva
Az eseményen álló és mozgókép készülhet. Az eseményen való részvétellel beleegyezik, hogy az itt készült felvételeken szerepelhet, az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete ezeket kizárólag programjainak népszerűsítése céljából használja. Köszönjük szépen!

Frissítés dátuma:
2023.07.25.

#tudásfejlesztő/oktatás

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette