Helyi hivatalos közlöny

"Bizniszvitamin – Adózás 2022: mi változik?" adatai:

Dátum

2022. július 19. 08:15 – 2022. július 19. 09:30

Helyszín

Facebook esemény

A Harghita Business Center eseménye:

Az adóügyi módosítások kifejezés hallatán a legtöbb vállalkozót kirázza a hideg. Az ilyen jellegű változásokat ugyan a jól hangzó „bevételnövelés”, „hatékonyság növelése”, „adócsalás visszaszorítása” címkékbe igyekeznek becsomagolni Bukarestben, azért ezek jellemzően nem kis fejtörést okoznak a vállalkozóknak. De legalábbis alaposan felforgatják a cégek létezését.
A vállalkozásokra pontosan ez vár a következő időszakban, miután a kormány pénteki ülésén jóváhagyta az adóügyi módosításokról szóló jogszabálytervezetet.
Mindez teljesen felforgatja például a mikrovállalkozások életét. De nem csak számukra következnek változások, a HoReCa-szektor képviselői is újdonságokkal néznek szembe. A részmunkaidősök adóztatása szintén változik.
A jelenlegi 5 százalékról 8 százalékra emelik az osztalék után fizetendő adót, teljesen megváltoztatják a szerencsejáték-adót, 19%-os áfakulcs lesz a cukros, édesített italoknak, továbbá növelik a dohányipari termékek és szeszes italok jövedéki adóját.
De mit jelent mindez a hétköznapok szintjén? Hogyan hatnak ezek a változások az egyes ágazatokra, és mire érdemes mindenképpen odafigyelniük a vállalkozóknak?
Szilágyi István közgazdász, egyetemi oktató, adószakértő, a nagysikerű sziszi.ro Facebook-oldal tulajdonosa, Székelyudvarhely volt gazdasági igazgatója fogja elmagyarázni július 19-én.

Frissítés dátuma:
2022.07.18.

#tudásfejlesztő/oktatás

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette