Helyi hivatalos közlöny

"Bizniszvitamin – Általános költségvetési (i)gazságok" adatai:

Dátum

2024. március 28. 08:15 – 2024. március 28. 10:00

Helyszín

Harghita Business Center

Facebook esemény

A Harghita Business Center eseménye:

A család nem, a vállalat nem, de az állam rendszeresen többet tud költeni a folyó jövedelménél: ebből lesz a költségvetési hiány, és annak felgyülemléséből az államadósság.
Azt pedig megörököli a következő kormány, vagyis az az adófizető. Ezt az örökzöld közgazdasági ügyet fejti ki laikusnak is érthető módon Bod Péter Ákos professzor.
Bod Péter Ákos volt egyébként az Antall-kormány ipari és kereskedelmi minisztere, közelről ismerte a gazdaság finanszírozását is, hiszen 4 éven át volt a Magyar Nemzeti Bank elnöke.
A téma ma különösen időszerű, mert a térségünkben, de Amerikában is, az utóbbi válságévek alatt tovább dagadt az államadósság, ráadásul a mai kamatszint jóval meghaladja a néhány évvel ezelőtti szintet.
Leminősítés, államcsőd, költségvetési megszorítás, pénzromlás vár ránk? Vagy a gazdaság szépen kinövi az adósságot, és fölösleges az aggodalom? Itt van az alkalom meghallgatni az egyetemi tanárt, kikérdeni arról, hogy a kormányzati boszorkánykonyhákban mit főznek ki a bevételek és költekezések ügyében.
 A Bizniszvitamin kizárólagos támogatója 2024-ben a HBC egyik bentlakója, a Bestatics Construct.

Frissítés dátuma:
2024.03.19.

#tudásfejlesztő/oktatás

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette