Helyi hivatalos közlöny

"Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál – Székelyudvarhely" adatai:

Dátum

2022. június 11. 10:00 – 2022. június 11. 15:00

Helyszín

Márton Áron tér

Facebook esemény

Udvarhely Néptáncműhely eseménye:

A Csoóri Sándor Program 2017-től támogatja a népművészeti közösségek munkáját. A támogatás eredményeként az egész Kárpát-medencében látványosan fellendült a hagyományőrző-népművészeti élet. Elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy népművészeti mozgalmunk a nagy nyilvánosság számára is ismertté tegye a Csoóri Sándor Program eredményeit, számot adjon a támogatás hasznosulásáról. Úgy gondoljuk, hogy erre a legmegfelelőbb forma egy nagyszabású, az egész Kárpát-medencét érintő fesztivál megrendezése.
A fesztivál célja, hogy a nagy nyilvánosság előtt bemutassa a népművészeti mozgalom tömegességét, kiemelkedően magas színvonalát, a Csoóri Sándor programnak a közösségekre gyakorolt jótékony hatását.
Az I. Kárpát-medencei Csoóri Sándor fesztivál megrendezésének fő szempontja, hogy azon a program által támogatott minden együttes részt vehessen, ezért minden közösséget, csoportot arra biztatunk, hogy vegyen részt a Kárpát-medence 29 helyszínén azonos időpontban, azonos művészeti koncepció mentén, azonos vagy hasonló forgatókönyvvel megrendezésre kerülő fesztiválon.
A fesztivál egyik kiemelt helyszíne Székelyudvarhely.
Az esemény menete:
– 11:00 – Ökumenikus istentisztelet a székelyudvarhelyi Szent Miklós Római Katolikus Templomban.
– 12:00 – Közös ének és tánc a Márton Áron téren (A Patkóban).
– 13:00 – Meghívottak közös gálaműsora a városi parkban.

Frissítés dátuma:
2022.06.07.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette