Helyi hivatalos közlöny

"Digitális Kaláka 2020" adatai:

Dátum

2020. március 27. 19:00 – 2020. november 30. 10:00

Helyszín

Facebook esemény
Sok mindenről le kellett mondanunk idén egyénileg és a közösség szintjén is a koronavírus-járvány miatt, amely tavasszal páros lábbal rúgta ránk az ajtót. Közösségi és családi eseményeket engedtünk el, miközben hétköznapjaink egy része a digitális térbe költözött át.
Kimondhatjuk: 2020 senkinek nem volt egyszerű, de ha jobban belegondolunk, a 180 fokos fordulatnak azért előnyei is vannak. Például rájöttünk arra, hogy a digitális eszközöket mennyi mindenre tudjuk használni, milyen sok lehetőség rejlik ezekben. Pontosan így tudnánk összefoglalni a Digitális Kaláka hackathon lényegét is: megmutatni, hogy a digitális eszközök megoldást jelenthetnek a közösség problémáira.
Azt már jó ideje sejtjük, hogy a 3. Digitális Kalákát nem fogjuk tudni idén az eddigi formában megszervezni, a hackathonról azonban 2020-ban sem akartunk lemondani. Sőt úgy gondoljuk, hogy egy innovatív, digitalizált formátum még előnyére is válhat a rendezvénynek. Így a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség, a Harghita Business Center inkubátorház és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala 2020. november 27–30. között egy „COVID-kompatibilis” Digitális Kalákával készül.
A hackathon főbb tartópillérei megmaradnak: négyfős IT csapatok jelentkezését várjuk, amelyeknek innovatív, a közösség számára hasznos szoftverprototípusokat kell megvalósítaniuk 48 óra alatt. Ami viszont más lesz: sajnos idén nem tűnik megvalósíthatónak, hogy a csapatok egy térben dolgozzanak. Így a munka más-más helyszínen fog zajlani. Mindegyik csapat beköltözik egy udvarhelyi szállodába/panzióba, ahol saját „kuckót” és teljes ellátást biztosítanak számukra.
De hogy lesz ebből közösségi élmény? A csapatokat a verseny során filmes stábok fogják meglátogatni, így élő bejelentkezésekben kaphatunk betekintést a munkafolyamatba.
A csapatok ezúttal saját projektötlettel jelentkezhetnek, ugyanakkor a civil szervezeteknek, intézményeknek, kezdeményező csoportoknak és magánszemélyeknek is lehetőséget biztosítunk arra, hogy javaslatot tegyenek olyan fejlesztésekre, amelyek a helyi közösséget szolgálják. Ezek inspirációként szolgálhatnak a csapatoknak.
A jelentkezés elindult az IT csapatok számára, a versenyre itt lehet regisztrálni
Időpont:
2020. november 27–30.
Helyszín:
A hackathon fizikailag székelyudvarhelyi vendéglátóipari egységekben zajlik, online pedig a U-Hub és a polgármesteri hivatal Facebook-oldalán lesz követhető.
Részletes program: HAMAROSAN

Frissítés dátuma:
2020.11.22.

#Kreatív karantén

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette