Helyi hivatalos közlöny

"E-számlázás kisokos" adatai:

Dátum

2024. január 18. 18:00 – 2024. január 18. 19:00

Helyszín

Harghita Business Center

Facebook esemény

Harghita Business Center és Sziszi.ro eseménye:

FRISSÍTÉS: A január 18-i eseményünk olyan gyorsan betelt, hogy meghívott előadónkkal úgy döntöttünk, megismételjük azt január 19-én 16 órától https://hbc.ro/esemenyek/e-szamlazas-kisokos-2-0/
_______
Január elsejétől az ún. e-számlázási rendszer kötelező minden jogi személy számára, függetlenül szervezeti formájuktól.
A kezdeményezés fő célja az adóbeszedés hatékonyságának javítása, az adóelkerülés elleni küzdelem és a többi európai ország gyakorlatához való igazodás.
Az e-számlázás romániai bevezetése alapvető változást jelent a vállalkozások adózási tranzakcióinak és jelentéseinek kezelésében.
De hogyan is működik az ANAF által elképzelt és felépített rendszer? Az alapötlet lehet jó, de valószínűleg azért okoz egy kis fejtörést, hogyan is kell azt gyakorlatban használni. Ebben igyekszünk neked segíteni január 18-i előadásunkon, ahol mindent megtudhatsz arról, hogyan is működik ez e-számla.
Az ANAF és a pénzügyminisztérium igyekezett ugyan útmutatókkal felkészíteni a vállalkozókat a változásra, de ahogy az lenni szokott, mi azért meghívtunk egy helyi szakembert, hogy érthetően elmagyarázza, miről is van szó pontosan.
Ebben a folyamatban Szilágyi István közgazdász lesz most a segítségünk, aki január 18-án ismerteti az e-számlák kiállítására és kezelésére vonatkozó törvényi előírásokat és szabályokat.
Ugyanakkor egy kis útmutatót is kapsz az adóhatóság online rendszerébe (SPV) való regisztrációhoz és a bejelentkezéshez; az e-számla rendszer használatához ugyanis egy ilyen fiókra mindenképp lesz szükséged az ANAF rendszerében.
Szilágyi István bemutatja az ő szakmai vezetésével elkészült eBillio online számlázót is, amely kezelni lehet az e-számlák, valamint e-transport dokumentumokat is. Meghívott előadónk ugyanis arról is beszélni fog, hogy milyen változások jöttek év végétől az e-transport rendszerben.
A csütörtök délutáni előadáson a mindezek alapjául szolgáló elektronikus aláírás megszerzéséről is szó esik.
Az előadást elsősorban a változásokban érintett vállalkozóknak szervezzük.

Frissítés dátuma:
2024.01.12.

#tudásfejlesztő/oktatás

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette