Helyi hivatalos közlöny

"FINISSZÁZS – Kurátori tárlatvezetés Pető Zsuzsával a PÁLOSOK kiállításon" adatai:

Dátum

2023. június 04. 17:00 – 2023. június 04. 18:00

Helyszín

Haáz Rezső Múzeum

Facebook esemény

A Haáz Rezső Múzeum eseménye:

 Finisszázs keretében – kiállításunk utolsó napján – június 4-én, vasárnap két időpontban, de. 11 órától, illetve du. 5 órától szakmai tárlatvezetést biztosítunk az érdeklődő közönség számára. Ezen alkalmakkor PETŐ ZSUZSA, a Magyar Nemzeti Múzeum régésze-főmuzeológusa, s egyben a kiállítás kurátora fogja kalauzolni az zárást megelőző utolsó látogatóinkat.
FONTOSNAK tartjuk kihangsúlyozni, hogy a helyek száma korlátozott, így csak előre bejelentkezett személyeknek tudjuk biztosítani az eseményen való részvételt. Előzetesen regisztráció megejthető a muzeumpedagogia@hrmuzeum.ro e-mail címen vagy a 0266-218375-ös telefonszámon. Az eseményen való részvételt biztosító belépődíj: 8 lej.
A tárlatvezetések kivételes voltát az adja, hogy a kiállítás létrejöttét garantáló legjobb szakmai tudás birtokosaként, a kurátor megosztja a tematikus ismereteit az esemény iránt érdeklődő székelyudvarhelyi közönséggel. A Magyar Nemzeti Múzeum által, a Magyar Pálos Rend és a Haáz Rezső Múzeum partnerségével szervezett kiállítás átfogó képet nyújt a szerzetesrend múltjáról, jelenéről és jövőjéről. A különleges tárlatvezetés tárgyát képező kiállításon a Kárpát-medencei kolostorokból származó régészeti leletek, pálos kötődésű középkori irodalmi emlékeket őrző kódexek, arany és ezüst liturgikus tárgyak, kora újkori metszetek, számos szobor, festmény és metszet tanúskodik a rend gazdag örökségéről.
Mindenkit szeretettel várunk!
#múzeum #pálosok #kiállítás

Frissítés dátuma:
2023.06.02.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette