Helyi hivatalos közlöny

"Hétvégi tárlatvezetés a „SEPSI 100” kiállításon" adatai:

Dátum

2023. február 18. 11:00 – 2023. február 18. 14:00

Helyszín

Kossuth utcai Képtár

Facebook esemény

A Haáz Rezső Múzeum eseménye:

A Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében nyílt meg, s január 19-től látogatható a Kossuth Lajos utcai Képtárban Sepsi Lajos székelyudvarhelyi festőművész nagy gonddal, erős színekkel megfestett olajképeit és néhány plasztikáját tartalmazó tárlat. Figyelemre méltó a táj sajátos szépségeinek megismerésére, a vidék emberi vonásainak tanulmányozására vállalkozó alkotó kiváló karakterérzéke, rendkívüli lélekrajza, erőteljes ecsetkezelése. Korosztálya egyik legtehetségesebb alkotója volt, ezért is köszönettel tartozunk mindazoknak, akik a tulajdonukban levő műveket a kiállítás idejére kölcsönadták és hozzájárultak az képzőművészhez méltó megemlékezéshez.
Törekvésünk, hogy a Sepsi Lajos művészetét megismerni kívánó közönség számára elérhetővé tegyük a SEPSI 100 ünnepi tárlatot, ezért időszakosan, hétvégi szakmai tárlatvezetést biztosítunk az érdeklődő közönség számára.
Az első ilyen alkalomra február 18-án, szombaton 11 és 13 órai kezdettel kerül sor. A tárlatvezetést a kiállítás kurátora Lőrincz Ildikó művészettörténész tartja.
A hétvégi tárlatvezetésen való részvételt biztosító belépődíj: 5 lej.

Frissítés dátuma:
2023.02.14.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette