Helyi hivatalos közlöny

"Könyvbemutató – A legnagyobb székely. Orbán Balázs élete és munkássága" adatai:

Dátum

2023. május 11. 18:00 – 2023. május 11. 19:00

Helyszín

Városi Könyvtár

Facebook esemény

Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár eseménye:

Tisztelettel meghívjuk Dr. Balázs Ádám A legnagyobb székely. Orbán Balázs élete és munkássága című könyvének bemutatójára!
Dr. Balázs Ádám önálló köteteiben korábban foglalkozott már Tamási Áron, Balázs Samu munkásságával. Frissen megjelent kötetében Orbán Balázs életét és munkásságát veszi részletesen és átfogó módon górcső alá.
Több évtizedes kutatómunkája során nemcsak anyaországi és erdélyi levéltárak részben ismeretlen dokumentumait dolgozta fel, hanem török és francia forrásokat is, minek eredményeképp jelent meg A legnagyobb székely. Orbán Balázs élete és munkássága című kötete a Magyar Napló és a Kriterion Könyvkiadó közös gondozásában.
Dr. Balázs Ádám újságíró, irodalmár, rendező és diplomata. Az ELTE Bölcsészettudományi Karának francia-magyar szakán, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházrendezői szakán diplomázott. Volt a KORTÁRS folyóirat szerkesztője, majd a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház rendező-dramaturgja. Mintegy félezer riportot publikált főképp az emigráció témakörében a Magyarok Világszövetsége „Magyar Hírek” című lapjának kulturális rovatvezetőjeként. 1991-től a Külügyminisztérium diplomatája.
A bemutatón Kápolnási Zsolt történésszel beszélgetve mesél majd a szerző a kutatómunka részleteiről, eredményeiről, illetve magáról a különleges kötetről könyvtárunk olvasótermében.

Frissítés dátuma:
2023.05.08.

#Kulturális

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette