Helyi hivatalos közlöny

"Mikortól iskolaérett a gyermek?" adatai:

Dátum

2023. május 17. 17:30 – 2023. május 17. 19:00

Helyszín

KÖZ. - közösségi kávéház

Facebook esemény

Lilapont Egyesület eseménye:

Május 17-én, szerdám három meghívottunkkal olyan kérdéseket igyekszünk körbejárni a Köz.-ban, hogy mit kell tudnia egy előkészítős gyermeknek az iskola előtt, és mit tanul meg a suliban?
Andrási Kata gyógypedagógus arról beszél majd röviden nekünk, hogy mi is az iskolaérettség és mit néznek az iskolák. Mik azok a fizikai, pszichológiai érzelmi, szociális, és kognítiv feltételek, amelyek döntőek a beiratkozásnál. Melyek azok az aktuális szabályok, követelmények pl. ki mérheti fel az iskolaérettséget? Mikor van rá szükség? Mikor és kinek kötelező?
Az iskola szemszögéből Nyárádi Fodor Márta tanító fog arról mesélni, hogy neki mik a tapasztalatai, milyen az, hogyha éretlen az iskolára a gyerek. És ha valaki éretlen, akkor azt milyen területen mutatkozik meg?
De arról is beszélni fog, hogy egyáltalán mit vár el egy tanító és valójában mire van szükség az iskolában, előkészítőben? Mit fontos, hogy tudjon egy gyerek? Vagy épp mire legyen képes?
Bár különbözik a hagyományos oktatás a waldorfos szemlélettől, mégis a gyerek fejlődése az adott. „Mi változik 6-7 éves korban? Hogyan lehet “tanulni” egy ekkora gyerekkel?” – teszi fel a kérdést Orbán Anna Márta óvónő. Aki arról fog beszélni, hogy szerint miből látható az oviban, hogy éretlen a gyerek. De arról is, hogy milyen előnyökkel járhat, ha marad a gyerek még egy évet?
Belépő továbbra is a saját fogyasztásod.
Sőt! Hha érdekel az előadás, de nincs akire hagynod a gyermeket, akkor is várunk! Támogatóinknak köszönhetően az előadás idejére biztosítani tudjuk a gyerekfelügyeletet.
Ha felkeltettük érdeklődésed, és szeretnél részt venni ezen az eseményen, akkor arra kérünk, regisztrálj itt >> https://forms.gle/qHDDbFKiM1veE6yu8

Frissítés dátuma:
2023.05.16.

#tudásfejlesztő/oktatás

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette