Helyi hivatalos közlöny

"Mozizzunk! Az átkelés madarai (ismétlés)" adatai:

Dátum

2019. április 11. 19:00 – 2019. április 11. 21:04

Helyszín

Stúdió Mozi

Facebook esemény

Az átkelés madarai / Birds of Passage / Păsări călătoare.
kolumbiai-dán-mexikói dráma, 124 perc, 2018. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!
A film eredeti nyelven, magyar felirattal kerül vetítésre!

2019. április 11-én, csütörtök este 7 órától a Székelyudvarhelyi Mozi műsorán:
Cristina Gallego és Ciro Guerra rendezésében, a Bad Unicorn forgalmazásában, több jelentős megnyert díjjal maga mögött és most itt.
Jegyek elővételben a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban 10 lejes egységáron, vagy vetítés előtt a helyszínen.

A hatvanas és hetvenes évek Amerikájában meghatározóvá vált a hippikultúra és vele együtt a kereslet is megnőtt a különböző kábítószerekre. A kolumbiai farmerek hatalmas kereset lehetőséget láttak a mozgalomban, így az igazán dörzsöltek akár komoly üzletemberekké is válhattak. A Guajira-félszigeten élő Raphayet pedig mindent elkövet, hogy a lehető legtöbbet ki tudja hozni ebből a „lehetőségből”, nem csupán azért, hogy mesebeli életet élhessen, hanem hogy ősi wayuu hagyományok szerint végre megkérhesse szerelme, Zaida kezét, és hogy ki tudja fizetni a hozományt. (Mozinet)

Az Oscar-díjra jelölt A kígyó ölelése alkotói ezúttal is különleges utazásra hívnak. A megtörtént eseményeken alapuló Az átkelés madarai egyszerre izgalmas gengszterfilm és a kolumbiai bennszülött tradíciók lenyűgöző dokumentuma.

Az 1960-as és ’70-es években Amerikában virágzott a hippikultúra, és hatalmas igény mutatkozott a különböző drogokra. Ebből elsősorban a kolumbiai farmerek profitáltak, akik közül a legleleményesebbek marihuánatermelő és -terjesztő üzletemberekké nőtték ki magukat.

A Guajira-félszigeten élő wayuu indián törzsi hagyományai szerint kéri meg a talpraesett Raphayet a fiatal Zaida kezét a nagy tiszteletben álló klánvezetőtől. Hogy a hozományt teljesíteni tudja, Raphayet forrófejű, törzsön kívüli barátjával társul, és együtt hamarosan mindent elérnek, amiről még álmodni sem mertek. A végtelen gazdagsággal együtt beáramló nyugati értékrend azonban nem csak a generációról generációra öröklődő tradíciókat mérgezi meg, hanem véres háborút szít a helyi családok között. (Port.hu)

Frissítés dátuma:
2019.04.09.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette