Helyi hivatalos közlöny

"PARONIM – Petőfi Kultplusz / Székelyudvarhely" adatai:

Dátum

2023. augusztus 08. 19:30 – 2023. augusztus 08. 21:00

Helyszín

Művelődési Ház

Facebook esemény

Petőfi Kulturális Ügynökség és Székelyudvarhely Művelődési Ház eseménye:

PARONIM – Petőfi KultPlusz / OliverFromEarth, Heincz Gábor Biga irodalmi, könnyűzenei koncertje
Hány alakban létezik bennünk egy vers, egy szó, egy gondolat? Miképp kapcsolódunk irodalmi hagyományunkhoz, hogy épül be életünkbe és munkánkba egy klasszikus vers? S hogy születnek a saját szerzemények?
Tartsatok velünk augusztus 8-án Székelyudvarhelyen a Paronim – Petőfi KultPlusz irodalmi koncertre, ahol közelebbről megismerjük az alkotást, a dalszöveg és a dal születése mögötti, irodalmi inspirációkat, a zenésznek ihletként szolgáló költeményeket két népszerű zenész előadásában. A Paronim fellépésen a kortárs és klasszikus szerzőkhöz fűződő viszonyuk, Petőfi-feldolgozásaik éppúgy témái lesznek a programnak, mint a zenei imporvizáció.
Az OliverFromEarth 2016-ban alakult. A ByTheWay nevű fiúbandában megismert, producerként és színészként is tevékenykedő frontember, Patocska Olivér saját szerzeményein kívül más ismert előadók szerzője is, és irodalom rajongó. Az OliverFromEarth legismertebb szerzeménye többek közt a Budapest Dal 2019 különdíjas „A világ az enyém ft. BLR”, a „Lemegy az égről a nap” és a Lófejű, új albuma Ex/pozíció címmel szeptemberben jelenik meg.
Heincz Gábor Biga énekes, előadó, az Eurovíziós Dalfesztivál többszörös magyarországi döntőse hazánk egyik legismertebb előadója, emellett szintén számos hazai művész és zenekar alkotótársa.
Házigazda: Juhász Anna irodalmár
A Petőfi Kulturális Ügynökség programja.
Támogató: Székelyudvarhely Művelődési Ház
Várunk mindenkit szeretettel!

Frissítés dátuma:
2023.07.14.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette