Helyi hivatalos közlöny

"Puskás István könyvbemutatója" adatai:

Dátum

2022. március 31. 18:00 – 2022. március 31. 19:00

Helyszín

Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár

Facebook esemény

A Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár eseménye:

Két új kisregénnyel jelentkezett a Székelyudvarhelyen élő Puskás István: a marosvásárhelyi származású, könyvelőként ismert szerző tavaly debütált a Száz című nagyregényével, idén tavasszal pedig egyszerre két kötete jelent meg. A négyláb (nem elírás, szerzője szándékosan írta kisbetűvel a kisregény címét) egy család történetét dolgozza fel, míg a Reggel, ha sötét egy tipikus krimi, illetve pszichothriller.
Új köteteiről így vall a szerző: „Fikció, de az életből táplálkozik. Megpróbáltam elképzelni a nők gondolkodásmódját, hogy lehetőleg ne a férfi mondanivalóját mondassam el velük női köntösbe bújtatva. (…) Első könyvemet harminc évig hordoztam a fejemben. A második térdműtétem után összeállt a kép és megírtam. A négylábat tavaly tavasszal írtam meg nagyjából egy hónap alatt, tavaly szeptemberben nagyjából három hét alatt írtam meg a Reggel, ha sötét című thrilleremet. Mindkét könyvemben a főszereplők megakadt párkapcsolatokból érkeznek.”
Mindkét könyv olvasószerkesztője, szövegének gondozója Gagyi Katinka újságíró-szerkesztő-blogger, a könyveket a Molioris Kiadó (DTP Stúdió) készítette el technikailag. A szerzővel Katona Zoltán beszélget. A kötetek megvásárolhatók a helyszínen (kapható lesz Puskás debütáló regénye, a Száz is), a könyvbemutató végén a szerző dedikál.

Frissítés dátuma:
2022.03.25.

#Kulturális

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette