Helyi hivatalos közlöny

"Puskás István könyvbemutatója" adatai:

Dátum

2021. március 30. 18:00 – 2021. március 30. 19:00

Helyszín

online tér

Facebook esemény
2021 a Könyv Éve Székelyudvarhelyen programsorozat keretében kerül sor Puskás István Száz c. regényének online bemutatójára.
Puskás István Székelyudvarhelyen élő könyvelő Száz című regényével debütált az irodalmi életben, ez az első ilyen jellegű próbálkozása. „Felkavaró, nehéz, szándékolt töredezettségében is erőteljes hatású, nagy regény született: egy valódi nagyregény” – írta róla Nagy Koppány Zsolt a Magyar Nemzet napilapban megjelent recenziójában. Ahogy a Liget portál írta, egyfajta magántörténelem is a több mint négyszáz oldalas könyv, hiszen saját élethelyzetekből is több szöveg íródott, de az erdélyi magyarság mára már „elfelejtett” egyéniségeinek, főleg fiatal íróknak, költőknek is megeleveníti a személyét: megjelenik Tar Károly, Baka István, Boér Géza, Sütő István, Vásárhelyi Géza, Jakabffy Attila, illetve a magyarországi Csengey Dénes. Puskás István nem törekszik tökéletességre, csak fel-felvillant egy-egy ismert vagy ismertté vált történetet, amelyet az olvasó is tovább gondolhat.
A könyvbemutató a Könyv Éve programsorozat keretében zajlik. A járványügyi helyzetre való tekintettel csak meghatározott számú érdeklődő vehet részt a könyvbemutatón, ami a könyvtár Facebook-oldalán élőben lesz követhető. A Száz című könyv szerzőjével Katona Zoltán újságíró beszélget.

Frissítés dátuma:
2021.03.24.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette