Helyi hivatalos közlöny

"Rendkívüli tárlatvezetés a PÁLOSOK kiállításon" adatai:

Dátum

2023. április 11. 18:00 – 2023. április 11. 19:15

Helyszín

Haáz Rezső Múzeum

Facebook esemény

A Haáz Rezső Múzeum eseménye:

A Haáz Rezső Múzeum 2023. április 11-én, kedden 18 órától rendkívüli tárlatvezetésre várja az érdeklődőket a pálos rend történetének bemutató időszaki kiállításon. Újabb kivételes alkalomnak nézünk elébe, hiszen a tárlatvezetést BÁTOR Botond hargitafürdői elöljáró, plébános, pálos szerzetes tartja.
Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a helyek száma korlátozott, ezért a részvételhez előzetesen regisztráció szükséges a muzeumpedagogia@hrmuzeum.ro e-mail címen vagy a 0266-218375-ös telefonszámon. Az eseményen való részvételt biztosító belépődíj: 8 lej.
Jelen alkalom kivételes voltát az adja, hogy Hargitafürdőn szolgáló pálos szerzetes szemszögéből ismerhető meg a kiállítás. A Magyar Nemzeti Múzeum által, a Magyar Pálos Rend és a Haáz Rezső Múzeum partnerségével szervezett kiállítás átfogó képet nyújt a szerzetesrend múltjáról, jelenéről és jövőjéről. A különleges tárlatvezetés tárgyát képező kiállításon a Kárpát-medencei kolostorokból származó régészeti leletek, pálos kötődésű középkori irodalmi emlékeket őrző kódexek, arany és ezüst liturgikus tárgyak, kora újkori metszetek, számos szobor, festmény és metszet tanúskodik a rend gazdag örökségéről.
Mindenkit szeretettel várunk!

Frissítés dátuma:
2023.03.27.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette