Helyi hivatalos közlöny

"Sárik Péter Trió X Bartók" adatai:

Dátum

2022. június 03. 19:00 – 2022. június 03. 20:00

Helyszín

Szent István-terem

Facebook esemény

Székelyudvarhely Művelődési HázSzékelyföldi Filharmónia és Peter Sarik eseménye:

Sárik Péter: zongora
Fonay Tibor: bőgő
Gálfi Attila: dob
A Sárik Péter Trió Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekara.
Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítják meg, mint a jazz-zenekarok többsége.
Az együttes koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb koncerttermekben játszanak.
A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek.
Saját szerzeményeik mellett bátran kalandoznak a műfajok között: négy feldolgozás CD-t is készítettek a közönségük által kért dalokból, és gyakran játszanak klasszikus zenei átiratokat.
A Bartók Béla szerzeményeinek jazz-feldolgozásait tartalmazó lemezük 2020-ban Fongoram-díjat kapott, mint “Az év hazai jazz albuma”.
A programot Budapesten a Zeneakadémia Nagytermében teltház előtt mutatták be, és az elmúlt években nagy sikerű koncerteket adtak Európában és Ázsiában is.
“Talán egyik zeneszerző sem volt akkora hatással a mai jazzre, mint Bartók.
Műveinek döbbenetes ereje, dinamikája szinte elsöpri a hallgatót, zenéje csupa izgalom, misztikum, határtalan mélység és tisztaság.
Azzal a céllal készítettük ezt az anyagot, hogy feldolgozásaink által azokkal is megszerettessük Bartók zenéjét, akik eddig idegenkedtek tőle.
A jazz és Bartók tökéletes párosítás, a zongoradarabok trióra hangszerelve még karakteresebben szólnak, a nagyzenekari művek és a népdalfeldolgozások is új arcukat mutatják, és végtelen teret adnak az improvizációnak.
Szeretettel ajánlom a koncertünket mind a klasszikus, mind a jazz zene rajongóinak!”
/Sárik Péter./
Az eseményre a Művelődési Ház pénztárában lehet jegyet váltani hétköznapokon 11–14 és 15–17 órák között, vagy foglalni a 0741 070 604-es telefonszámon.

Frissítés dátuma:
2022.05.31.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette