Helyi hivatalos közlöny

"Sükösd Ferenc finisszázs a képtárban" adatai:

Dátum

2023. május 19. 19:00 – 2023. május 19. 19:00

Helyszín

Kossuth utcai képtár

Facebook esemény

Haáz Rezső Múzeum eseménye:

Sükösd Ferenc képzőművész április 13-án megnyílt kiállítását záró eseményre várjuk az érdeklődőket 2023. május 19-én, pénteken 19 órakor Székelyudvarhelyen a Haáz Rezső Múzeum Kossuth utcai Képtárába. A finisszázs alkalmával levetítjük a Sükösd Ferenc festőművész világa című Farkas Antal készítette dokumentumfilmet és Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést.
A tragikus körülmények közt fiatalon elhunyt alkotó életrajzát néhány dramatizált felvétel mutatja be, képeit a 2017-ben Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön gyűjteményes emlékkiállításokon készült dokumentáció ismerteti. Farkas Antal dokumentumfilmes alkotó, szerkesztő-vágó operatőr filmje 2020-ban készült a Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont támogatásával.
Sükösd Ferenc (1933–1972) nemrég megnyílt kiállítása a székelyudvarhelyi Képtárban Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész válogatása a családi hagyatékból, illetve a marosvásárhelyi Művészeti Múzeum, a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ, illetve a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum Képtára gyűjteményéből. Ez a tárlatzáró esemény egy rendkívüli lehetőség Alsósófalva egyik leghíresebb szülöttje alkotásainak megtekintésére.
A finisszázsra a belépő 5 lej, az esemény helyszíne a Képtár Kossuth Lajos u. 42 sz. alatti épülete.

Frissítés dátuma:
2023.05.16.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette