Helyi hivatalos közlöny

"Szentek, idióták, bajkeverők gyűjteménye – könyvbemutató" adatai:

Dátum

2019. május 13. 18:00 – 2019. május 13. 19:00

Helyszín

Városi Könyvtár

Facebook esemény

Szentek, idióták és Istentől ihletett bajkeverők kétezer éves gyűjteménye.

Könyvbemutató: Nick Page: A kereszténység majdnem tévedhetetlen története, avagy kétezer év szentekkel, vétkezőkkel, idiótákkal és Istentől ihletett bajkeverőkkel.

A könyv fordítójával, Jakab-Benke Nándorral Szabó Károly beszélget.

Helyszín: Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár

A könyvről:
Ha a humor a kenyered, és szereted önmagad, hited vagy hitetlenséged, és a történelmet is egy kis egészséges öniróniával „revideálni”, akkor ajánlott háziolvasmányt fordítottunk számodra műhelyünkben a kereszténység (majdnem tévedhetetlen) történetéről!

Miért hisznek a keresztények abban, amit tesznek? Mi támasztja alá hitüket? Ki találta ki a kiátkozást? Miért van december 25-én karácsony? – Nick Page sajátos vallástörténete több olvasói rétegnek – az avatatlanoktól a teológusokig – kínál tartalmas olvasnivalót. A regényes, rendkívül humoros, helyenként meglehetősen tiszteletlen hangvételű könyv izgalmas történetet mesél: hogyan lett egy apró szektából erős, világot megmozgató világvallás. A hangnem alapján akár úgy tűnhet, hogy a szerzőt semmiféle alázat nem vezérli: néhány oldal után viszont kiderül az olvasó számára, hogy ez távolról sincs így: a kereszténység lényegéről Page a legnagyobb szeretettel és tisztelettel ír, a jézusi tanítást helyezve a középpontba.

A bemutató a kötet székelyföldi turnéjának harmadik állomása.

Frissítés dátuma:
2019.05.09.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette