Helyi hivatalos közlöny

"Szőnyi Ferenc: A lehetetlen nem létezik! – motivációs előadás és könyvbemutató" adatai:

Dátum

2023. április 06. 19:00 – 2023. április 06. 21:00

Helyszín

Szent István-terem

Facebook esemény

VSK Udvarhely – Városi Sportklub és Feel Good Team eseménye:

Sok embernek ismerősen csenghet Szőnyi Ferenc neve, aki a világ egyik talàn legextrémebb hobbi sportolója, élő legenda.
Ferenc közel 40 évesen kezdett el rendszeresen sportolni és nagyon rövid idő alatt fantasztikus teljesítményeket volt képes véghez vinni a hosszú távú triatlon szakágban, de extrém futóversenyeken és kerékpáros versenyeken is megrengette a világot.
Nevéhez fűződik több ultra távú verseny rekord, világrekord, többször nyert Deca Ironmant amely 38 km úszásból, 1800 km kerékpározásból és 422 km futásból áll.
2009-ben Mexikóban ultratriatlon világbajnok lett, majd 20 és 30-szoros Ironman versenyeket is teljesített.
2017-ben részt vett a világ legextrémebb futóversenyén a Himalájában, a Hell Race-en, ahol a 480 km-es távot csupán három versenyző vállalta és akik közül csak Feri tudta teljesíteni.
A normál emberi ésszel felfoghatatlan teljesítmények sorát, a számok mögötti érzéseket, vívódásokat, miérteket, a versenyek alatt átélt katarktikus élményeket Feri személyesen osztja meg az érdeklődőkkel egy motivációs előadás keretén belül.
Az előadás könyvbemutatóval egybekötött, amely során Erdélyben először kerül bemutatásra Szőnyi Ferenc idén megjelent életrajzi regénye, a „The Racemachine”.
Az életrajzi regény az előadás alatt megvásárolható és igèny szerint dedikàltathatò is.
A „The Racemachine” életrajzi regény, amelyben Szőnyi Ferenc ultratriatlon világbajnok gyermekkorától napjainkig, térben és időben ugrálva meséli el élete eddigi történetét. A könyv főszereplője a maga színes, humoros, sztorizós stílusában osztja meg az olvasóval, milyen szerepet töltöttek be személyiségének formálásában a nagyfater kerékpárja, az iskolai csínyek után kapott, súlyos makarenkói pofonok, a sorkatonai szolgálat, a kétkezi munka, továbbá az elbukott és sikeres vállalkozások tapasztalata miként teremtette meg az igényt és a hátteret a sportkarrier elkezdéséhez akkor, amikor az élsportolók már éppen szögre akasztják a futócipőt. Az olvasó természetesen megismeri a későn, 38 évesen érkező első sportélmény nem szokványos históriáját, betekintést kap az elmúlt másfél évtized alatt kerékpáron, futva és triatlonozva megtett, ikonikussá vált versenyek krónikájába, a sikerek mögött megbújó, szenvedéssel és örömmel teli, katartikus élményekbe.
A mű a maga nemében egyedülálló, hiszen annak írója és főszereplője egyaránt a világbajnok sportoló.
Időpont: 2023 április 6. (csütörtök) 19 óra.
Helyszín: Székelyudvarhely, Polgármesteri Hivatal Szent István terme
Belépés: ingyenes – az életrajzi könyv megvásárlásával vagy egyéb helyszíni adományozással támogatható az esemény

Frissítés dátuma:
2023.04.06.

#Sport

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette