Helyi hivatalos közlöny

"Városi gyermeknap – Székelyudvarhely" adatai:

Dátum

2023. június 01. 10:00 – 2023. június 01. 21:00

Helyszín

Sétatér

Facebook esemény
Nem is olyan régen, nem is olyan messze történt mindaz, amiről most szó esik. Egy városkában emberek éltek: gyerekek, felnőttek és öregek együtt. Sokfélék voltak, sok különböző dologgal foglalkoztak, de egy valamiben nagyon is hasonlítottak egymásra: játszani mindegyikük igen-nagyon szeretett.
Egy nap… kedd lehetett vagy csütörtök?! Annyi bizonyos, hogy ezen a napon, amiről most mesélek, a vártnál hamarabb érkezett az este. Szürkeség borította el az eget a kisváros fölött.
Sötét fellegek akaszkodtak akkor az épületek tornyaira, majd kúsztak egyre lejjebb, mígnem sűrű köddel be nem borították az utcákat, a tereket. Becsúsztak a küszöbök alatt a házakba, rátelepedtek a kanapékra, meglapultak a bútorok és a falak repedésiben, végül pedig ránehezedtek az emberi szívekre. Csak egy este volt ez így. Reggelre eltűnt a köd… és látszólag nem változott semmi… de mégis! Már semmi nem volt ugyanolyan. Ez a kúszó-mászó, settenkedő valaki vagy valami nem ment el üres kézzel, rabolt… úgy bizony! Az emberek szíveiből vitte magával a kisváros lakóinak játékkedvét.
Attól a naptól kezdve az emberek nem játszottak többé, sem egyedül sem egymással. A felnőttek egyre csak fáradtabbak lettek, a gyerekek egyre csak unatkoztak, az öregek pedig egyre magányosabban töltötték napjaikat. És ez sajnos ma is így megy…
De van ám megoldás! Meg lehet tanítani újra játszani a városka lakóit. Szóljon ez az egész nap erről kedves ide érkező kicsik és nagyok! Gyertek legyetek segítségemre ebben a nagy kalandban és küldetésben: játsszunk, játsszunk és játsszunk… addig amíg minden szívben újra otthonra nem talál, haza nem költözik vagy fel nem fakad, mint egy forrás a játékkedv és a jókedv!
Gyertek hát: játékra fel!
Azok a bátor jókedv-kiszabadítók és felszabadítók, akik végig járják a különböző helyszíneket (minimum 5-öt), ott bekapcsolódnak a játékokba, pontokat gyűjthetnek, melyeket ajándékokra válthatnak.
Továbbá idén is lesz tombolázás. A tombola árával az Udvarhelyszéki Anyák SzerethetŐK programját támogathatjuk.
Program:
11:00 Gulyás Terka avagy aki a müzlit nem szereti rossz ember nem lehet – Mikropódium Családi Bábszínház, helyszín: park, ajánlott életkor 4+
Terka szembeszáll az ördögfiókákkal Müzli Jánossal és Popkorn Aladárral, hogy bebizonyítsa: „Inni jó, enni jó, tele hassal élni jó!”
12:00 János vitéz hiteles története képekben elbeszélve, Boka Gábor előadásában, helyszín: park, Az előadás 3-4 éves kortól, 103-104 éves korig ajánlott.
Mindenki ismeri János vitéz történetét, mindenki emlékszik kalandjaira, vagy legalábbis azt hiszi. A kissé kusza, olykor megfakult emlékképek „félreértésekre” adhatnak okot, és az ebből adódó helyzetkomikum miatt vidám pillanatok részesévé válnak a nézők. Azonban a váratlan események sem tudják eltéríteni a hőst a kijelölt útról: Kukorica Jancsi beáll huszárnak, legyőzi az óriások királyát, de megvív a medvével is. A kalandos történet végén – ahogy az a mesékben illik –, a jó elnyeri méltó jutalmát, a gonosz pedig megérdemelt büntetését.
13:00 Veronaki koncert – park színpad
16:00 Kerekítő foglalkozás a legkisebbeknek Lukács Gabriellával, helyszín a városi park.
16:00 Mesél a zene – interaktív koncert és hangszerbemutató Pál Attila vezetésével, helyszín: Művelődési Ház – koncertterem, ajánlott életkor 4+ ! A helyek száma korlátozott és előzetes helyfoglaláshoz kötött, tel. 0720-550033.
16:00–19:00 Árnyak játéka – Mikropódium Családi Bábszínház, helyszín: park, családi árnybáb készítés és közös játék
Ez egy szabadtéren felállított árnysátor, bent lámpák és vászon, a sátor előtt a bábkészítő asztal. Családok érkeznek, elkészítik a bábjaikat és bemennek a sátorba játszani, ott fogadja őket egy Árnymester. Minden családra kb. 10 perc játék jut. A sátrat 3 óra intervallumban lehet látogatni.
17:00 János vitéz hiteles története képekben elbeszélve – Boka Gábor előadásában, helyszín: park, ajánlott életkor 4+
19:00 Tombolasorsolás majd Alma együttes koncert – park színpad
További programpontok:
• Interaktív népi gyermekjáték kiállítás a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont jóvoltából
• Népi gyermekjáték: ének, zene, tánc, kézművesfoglalkozás a Erdélyi Hagyományok Háza székelyudvarhelyi központjának jóvoltából
• Bekukkantás a digitális világba, játékos programozás az Ignis Cafe sátránál
• Ügyességi játékok a Városi Sport Klub és önkéntesei segítségével
• Társasjátékozás a Mátrisz Egyesület tagjai vezetésével a Művelődési Ház oszlopos termében
• Retrosziget: gyermekkorunk régi játékainak kipróbálása a Művelődési Ház csapatának vezetésével
• Pihenő és frissítősarok Köz.-nál
• Nyugisátor és pelenkázó az Udvarhelyszéki Anyák sátránál
• Elsősegélypont a Vöröskereszt sátránál
• Mentő-, rendőr- és tűzoltóautó szemügyre vételére lesz lehetőség
• Tombolda a minifoci pályán
• Szülőmegőrző

Frissítés dátuma:
2023.05.18.

#Kulturális #szórakoztató

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette