Helyi hivatalos közlöny

Az ősz folyamán a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának konduktorai ismét a gyermekek és felnőttek számára is tartanak fejlesztést. A Semmelweis Egyetem Pető András Karának, a szé­kely­udvarhelyi polgármesteri hivatalnak és a Baptista Egyház együttműködésének köszönhetően ismét Székelyudvarhelyre érkeznek a magyarországi szakemberek. Az újabb program hétfőtől, 2023. október 16-tól kezdődik.

Az első modul október 16-tól november 3-ig tart. A háromhetes időszak első napján felmérik a gyerekeket, azt követően kezdődik el a fejlesztés.

A második modul november 6-án kezdődik és november 24-én ér véget. Erre csak felnőttek jelentkezését várjuk. Az első nap, november 6. szintén a felmérésé.

A harmadik modul ismét a gyermekeknek szól, november 27-én, a jelentkezők felmérésével kezdődik. A háromhetes fejlesztés december 15-én zárul majd.

A központi idegrendszeri károsodással élő csecsemők és gyermekek mellett a rendelésen szeretettel várnak minden olyan gyermeket, akinek születése előtt, közben vagy utána oxigénhiányos állapot lépett fel, agyvérzést kapott vagy nyílt gerinccel született, és ennek következtében mozgáskárosodás alakult ki. Továbbá olyan gyermekeket is várnak, akiknek koponyasérülés miatt van mozgáskárosodásuk. A vizsgálat célja, hogy felmérjék a jelentkezők állapotát és döntés szülessen arról, hogy a konduktív pedagógia módszerével fejleszthetők-e.

A konduktív pedagógia eredményesen alkalmazható ugyanakkor különböző központi idegrendszeri sérülésből adódó mozgás és egyéb képességek, készségek, mint kommunikáció, írás, gondolkodás, emlékezet fejlesztésére felnőttek esetében:

  • sztrók utáni állapot, hemiplégia, hemiparesis, afázia,
  • sclerosis multiplex,
  • Parkinson-kór.

A felmérések és a fejlesztés helyszíne a Baptista Imaház közösségi terme, Kuvar utca 83. szám. Az őszi program tehát hétfőn, október 16-án reggel 9 órakor kezdődik a gyermekek felmérésével.

Érdeklődni és jelentkezni a következő elérhetőségen lehet: jelentkezesekpeto@gmail.com, +36-30-5577958.

Frissítés dátuma:
2023.10.04.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette