Helyi hivatalos közlöny

Októberben indultak a székelyudvarhelyi Lábbusz első járatai. Azóta a programnak lett további két útvonala, és megannyi pozitív tapasztalat, élmény, kapcsolat jött vele a székelyudvarhelyi mindennapokba.

Pálfi Kinga, Székelyudvarhely alpolgármestere és a program koordinálásáért felelős Művelődési Ház vezetője, Simon Mária Tímea, számolt be ma a sajtó képviselőinek az elmúlt negyedév tapasztalatairól.

Amint az alpolgármester asszony hangsúlyozta ez a program sokkal többről szól, mint a reggeli forgalom tehermentesítése. A közösségi élmények, az új kapcsolatok kialakítása, a kisiskolások megismerkedése egymással a járványidőszakban még értékesebbé vált. A gyermekek ugyanakkor példát is mutattak az elmúlt időszakban a felnőtteknek kitartásból, hiszen vállalták, hogy korábban kelnek ahhoz, hogy Lábbusszal tudjanak elmenni az iskolába.

Az elmúlt időszak lábbuszos számadatai is igen beszédesek. Amint azt Simon Mária Tímea elmondta: tíz hete indult az első Lábbusz-járat, első nap összesen 37 kisiskolás csatlakozott a programhoz. Az első hét végén ez a szám már 77 volt. A program harmadik hetén érte el a gyermekek létszáma a bűvös százat. A hatodik héten összesen 650 kis tappancsot ragasztottak be a pontgyűjtő füzetbe a buszsofőrök. Azon a héten naponta átlagosan 130 kisdiák lábbuszozott.

A program során eddig összesen 3949 matrica került be pontgyűjtő füzetekbe. Külön öröm, hogy időközben lett két új járata is a programnak, amely a gyermekek és a szülők közös kezdeményezése. Az egyik járat a Csalókáról jön a városközpontba, a másik járat ugyanonnan megy az Orbán Balázs Általános Iskolához.

Az elmúlt időszakban a polgármesteri hivatal és a Művelődési Ház munkatársai mellett a Helyi Rendőrség, a Tomcsa Sándor Színház, a Haáz Rezső Múzeum, a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár, az Udvarhely Néptáncműhely, a Tourinfo iroda, az Udvarhelyi Fiatal Fórum, a Webgurus, a Z. Sebess József cserkészcsapat, illetve magánszemélyek is vállalták önkéntesen a buszok vezetését.

A programot ugyanakkor több vállalkozás is segített vagy a heti, illetve havi nyeremények felajánlásával, vagy pedig a Lábbuszos sofőrök számára felajánlott finom reggeli kávéval.

Frissítés dátuma:
2021.12.22.

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette