Helyi hivatalos közlöny
Az Egészségügyi Minisztérium mai, Hivatalos Közlönyben is megjelent rendelete értelmében a Székelyudvarhelyi Városi Kórház úgynevezett HÁTTÉRKÓRHÁZ lesz.
A ma késő esti, a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság és a város vezetése közötti egyeztetés alapján ez azt jelenti, hogy azokat a Hargita megyei betegeket fogja majd ellátni az  udvarhelyi Városi Kórház, akik a SARS-CoV-2 fertőzés mellett más betegségekben is szenvednek, és emiatt kórházi ellátásra szorulnak, vagy fertőzöttek, és gyógyulásuk ideje alatt kell szüljenek.
A csak Covid 19-ben szenvedőket a korábbi rendelkezések következtében a már kiürített fertőző osztályokon fogják kezelni. A kórház felkészültségéről a napokban részletes tájékoztatást adunk.
A székelyudvarhelyi és az udvarhelyszéki lakók továbbra is azzal tudják leginkább segíteni a kórház és az itteni orvosok, asszisztensek, egészségügyi dolgozók munkáját, ha otthon maradnak, hiteles forrásból tájékozódnak a járványügyi fejleményekről, fokozottan figyelnek a higiéniai és fertőtlenítési szabályokra és betartják a hatóságok utasításait.

Frissítés dátuma:
2020.03.31.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette