Helyi hivatalos közlöny

A fűtéstámogatás mellett egy másik fajta támogatás is igényelhető az idei fűtési szezonban: az energia kiegészítő. A jövedelemszint ugyanaz mint a fűtéspótlék esetén: családon belül az egy főre eső jövedelem nem haladhatja meg az 1386 lejt, egyedül élő személy esetén a 2053 lejt.

Az energia kiegészítő igényelhető távhőre, gázra, villamosenergiára és fára. Ha valaki távhővel fűt, gázzal főz és villamos energiát használ világításra és a háztartási gépek működtetésére, akkor igényelheti ezt a támogatást mindhárom esetben. Ha valaki gázzal fűt és villamos energiát használ világításra igényelheti mindkettőre a kiegészítést.

Az energia kiegészítő típusonként havi 10 lejes támogatást jelent, egész évre szól. Amennyiben egy háztartásban villamosenergián kívül más energiahordozó nem áll rendelkezésre, akkor a kiegészítő támogatás értéke havonta 70 lej.

Abban az esetben, ha a jogosultsági állapot változik (nő vagy csökken az egy főre eső jövedelem, változik a család összetétele), ezt közölni kell a változástól számított 5 napon belül a városháza szociális igzgatóságán.

A fűtéstámogatásról ITT írtunk részletesen.

Frissítés dátuma:
2021.10.22.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette