Helyi hivatalos közlöny

Ma koradélután a városháza Szent István termében gyűltek össze a város napköziotthonainak vezetői, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal oktatásért és egészségügyért felelős osztályvezetője, Gálfi Árpád polgármester, illetve Orbán Árpád alpolgármester.

Mivel jelenleg még nincs kész, jóváhagyott szabályozás az idei tanévkezdésre, a mai ülésen a lehetséges kezdési módozatokat, az egyes intézmények eddigi elképzeléseit beszélték meg a jelenlévők. Elhangzott, hogy mindenik tanintézmény felkészült a szeptember 14-i tanévkezdésre. Gondot jelent azonban, hogy számtalan szervezési kérdésre nincs egyelőre válasz a kormány részéről.

Az intézményvezetők kiemelték, hogy fontos tapasztalatot szereztek a nyári napközi ideje alatt, amikor a szolgálatos intézmények élesben tapasztalták a járványügyi szabályozások alkalmazhatóságát. A mai ülés egyfajta tapasztalatcserére is alkalmat adott.

Várhatóan a tanév is hasonló szabályokkal fog kezdődni, amelyekhez egyaránt kell alkalmazkodjanak az intézmények, a szülők és a gyermekek. A napközik vezetői egyhangúlag hangsúlyozták, hogy ősztől komoly csapatmunkára lesz szükség az intézmények és a szülők között. Kulcsszerepe lesz a sikeres kezdésben, valamint a gyermekek egészségének, a tanintézmények zökkenőmentes működésének fenntartásában annak, hogy mindenki vegye komolyan az érvényben lévő járványügyi szabályozásokat.

Kiemelt szerepe lesz az előttünk álló időszakban annak, hogy a napköziotthonok személyzeti igényeire hogyan fog reagálni a tanfelügyelőség.

A Városi Bölcsőde is hasonlóan készül a kisgyermekek fogadására.

A tanévkezdésre vonatkozó szabályozások és módszertan várhatóan szeptember elején jelenik majd meg. Erről, illetve a további szervezési és egyéb tudnivalókról minden napköziotthon tájékoztatni fogja a szülőket a következő időszakban.

A város iskoláinak vezetőivel is hasonló megbeszélést tartunk, amelyen szintén a tanévkezdéssel kapcsolatos szervezési kérdések és a járványügyi szabályoknak való megfelelés szerepel napirendi pontként.

Frissítés dátuma:
2020.08.25.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette