Helyi hivatalos közlöny

Március végén, a műszaki átvételezésután két nappal tartotta az Orbán Balázs Általános Iskola az intézmény fennállásának 50. évfordulója alkalmából szervezett ünnepséget, amelyen az elkészült tornaterem ünnepélyes átadása is megtörtént.

Az esemény előtt a polgármesteri hivatal fejlesztési és beruházási igazgatósága felhívta az oktatási intézmény vezetőségének a figyelmét arra, hogy a tűzvédelmi törvény változása miatt csak a műszaki átvételezés után lehet kiváltani a csíkszeredai Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőségtől az épület tűzvédelmi engedélyét. Ennek egyik alapfeltétele, hogy az engedély kibocsátásáig nem lehet használni az épületet.

A fejlesztési és beruházási igazgatóság március végén, a műszaki átvételezést követően elküldte a kért dokumentációt, amelyre áprilisban kiegészítési kérelem érkezett az ISU-tól. A választ követően a megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség az új belügyminisztériumi rendelet előírásai szerinti tervet kér.

Jelenleg a tornaterem tervezője és egy tűzvédelmi szakcég készíti az új dokumentációt. A folyamat állásáról folyamatosan tájékoztatja a polgármesteri hivatal fejlesztési és beruházási igazgatósága az iskola vezetőségét.

Frissítés dátuma:
2023.05.18.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette