Helyi hivatalos közlöny
Minden évben több olyan szociális tevékenység zajlik a városban, amelynek teljes vagy részfinanszírozását a székelyudvarhelyi önkormányzat támogatja.
A Gyulafehérvári Caritas székelyudvarhelyi Szent Anna Fejlesztőközpont hosszú ideje egész éves fejlesztő tevékenységet, időszakosan pedig speciális programokat nyújt a fogyatékkal élő gyermekek és szüleik számára. A központ egész éves tevékenységét támogatja a város, a polgármesteri hivatal szociális igazgatóságán keresztül.
A múlt héten rendkívül érdekes és izgalmas tevékenységi lehetőséget kínált a központ a gyerekeknek: olyan csoportos foglalkozáson vehettek részt a gyermekek a szülőkkel, amelyen kutya asszisztált. A golden retriever fajtájú, kiskora óta erre a feladatra nevelt kutya, rendkívül jól segítette a gyermekek fejlesztő tevékenységét.
A speciális kutyás terápiát második alkalommal szervezte meg a Szent Anna Fejlesztőközpont. Az egyhetes programon összesen 19 gyerek vett rész szüleik kíséretében. A foglalkozásokat Fülöp Csilla gyógypedagógus vezette.
A kiscsoportban zajló tevékenységek kiváló lehetőséget biztosítottak a gyerekeknek arra, hogy megtanuljanak biztonságosan közeledni a kutyához. A szülők számára is hasznos volt a program, hiszen megtanulták, hogyan segítsék gyereküket a kapcsolatfelvételben.

Frissítés dátuma:
2021.07.13.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette