Helyi hivatalos közlöny

Az idei Szólj bele! program ismét hat kategóriában várta a megvalósításra beküldött ötleteket. A másfél hónapig tartóz szavazáson a városlakók dönthették el, hogy mely projekteket támogatják, és ezáltal melyek lesznek azok az ötletek, amelyeket a polgármesteri hivatal a jövő évi költségvetés elfogadását követően megvalósít.

Összesen 19 projektre lehetett szavazni. A beküldött ötletekre 1287 szavazat érkezett. Lássuk az idei nyerteseket:

  • Járdautak, járdás és gyalogos területek kategória – A szürke színes árnyalata (a Csereháti Bérlők Egyesületének nyertes ötlete, amely által a tömbháznegyed játszótere körüli rész újulhat meg a kreatív, a gyerekek mozgásfejlődését, egyensúlyát fejlesztő újszerű elemekkel).
  • Mobilitás, hozzáférhetőség és közlekedésbiztonság – A tömbháznegyedek gyalogosátjáróinak láthatóvá tétele (a projekt lényege nagyobb biztonságot nyújtani mind a gyalogosnak, mind pedig a gépjárművezetőknek a zebrák közelében).
  • Zöld területek és játszóterek – Újszülött park (Péter Ildikó ötlete révén minden székelyudvarhelyi újszülöttnek ültetünk egy facsemetét).
  • Közterületek felszerelése – Megvilágított átjárókat (ez az ötlet mintegy folytatása a tavalyi „Zebra dala” nyertes projektnek, így jövőre újabb átjárók válnak biztonságosabbá).
  • Oktatási és kulturális infrastruktúra – Utcakönyvtár (a kategória egyetlen, ám nagyon hasznos ötlete, amely által egy-egy rövidebb vagy hosszabb várakozási időt hasznosabban, olvasva tölthetnek el a székelyudvarhelyiek a város különböző pontjain).
  • Digitális infrastruktúra/Smart City – Mutassuk meg Székelyudvarhely várost a világnak! (csodaszép képek fognak készülni városunkról, hogy szebben, tervezetten legyünk jelen az online térképen).

Még egyszer köszönjük az ötleteket, a szavazatokat. A program jövő évben is várja a kreatív elképzeléseket.

Frissítés dátuma:
2019.11.19.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette