Helyi hivatalos közlöny

Az elmúlt hétvégén sem lassult a koronavírus-fertőzés terjedése Székelyudvarhelyen. A prefektusi hivatal szombati jelentése 11 új regisztrált koronavírusos esetről, míg a vasárnapi további két esetről tájékoztatott. A szombati fertőzöttségi mutató 1,47 ezrelék, míg a vasárnapi már 1,52 ezrelék volt. Mai adatot még nem kaptunk, ha megérkezik az átirat, frissítjük hírünket.

A Székelyudvarhelyi Városi Kórházban vasárnapra 96-ra, mára pedig 98-ra emelkedett a koronavírussal fertőződött betegek száma. Ugyancsak emelkedett a székelyudvarhelyi lakhellyel rendelkező fertőzöttek száma is. Jelenleg 32 városunkbéli személyt kezelnek az intézmény különböző osztályain. Közülük négyen intenzív terápiás ellátásra szorulnak.

A kórházban gyógyuló 98 személy közül 12-en enyhe tünetekkel rendelkeznek, míg a betegek 88%-a, vagyis 86 személy középsúlyos vagy súlyos állapotban van. Az intenzív terápia osztályon továbbra is mind a tíz ágy foglalt. Az itt fekvő betegek közül kilence lélegeztetőgépes, egy személy pedig oxigén maszkos légzéstámogatásra szorul.

Frissítés dátuma:
2021.03.22.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette