Helyi hivatalos közlöny

A Megyei Közegészségügyi Igazgatóság a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal kérésére bevizsgálta a város területén található összes forrás vizét. A vizsgálatok eredményei minden forrás esetében ugyanazt állapítják meg: emberi fogyasztásra egyik vize sem alkalmas.

A székelyudvarhelyiek által is közkedvelt szejkefürdői forrás vize az elemzés szerint nem ajánlott emberi fogyasztásra, hiszen annak vizének ammónium tartalma több mint kétszerese a megengedett értéknek,illetve mikrobilológiai szempontból sem felel meg az előírásoknak.

A Függetlenség sugárút melletti, a Bethlen-negyedi tömbházak mögötti forrás vize szintén nem iható, csakúgy, mint a Lorántffy Zsuzsanna utcai, az unitárius temetőkert melletti forrás vize. Hasonló a helyzet a Keresztvápa, a Termés, valamint az Éltetőkút utcáknál található csorgók esetében is. Ez utóbbi források vize mikrobiológiai szempontból nem felel meg az előírásoknak.

Ha az időjárás engedi, akkor a következő napokban a polgármesteri hivatal megrendelésére sor kerül a szejkei forrás vizének fertőtlenítésére.

 

 

Frissítés dátuma:
2020.10.13.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette