Helyi hivatalos közlöny

Az általános mezőgazdasági összeírás egy olyan átfogó statisztikai adatgyűjtés, amelyet az Országos Statisztikai Intézet, az agrártárca és a belügyminisztérium közösen szervez, illetve bonyolít le. Székelyudvarhelyen is az országos program szerint 2021. május 10. és július 31. között fog zajlani az összeírás.

Az adatfelvétellel megbízott kérdezőbiztosok felkeresik az udvarhelyi gazdaságokat, a gazdákkal történő 20-25 perces beszélgetés alapján elektronikusan rögzítik a gazdasággal kapcsolatos információkat: a földterületek felhasználására vonatkozó adatokat, a termesztett növénykultúrák fajtáit, a háziállat állományt, az adott gazdaság tevékenységében részt vevő személyek foglalkoztatottságát.

A mezőgazdasági termelők kötelesek megadni a kért információkat, a hibás vagy hiányos adatok közlése bírságolást vonhat maga után. Az összegyűjtött adatok bizalmasok, a személyes információkat titkosítják. A kérdezőbiztosok a Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság, valamint a Mezőgazdasági Minisztérium által kibocsátott igazolvánnyal rendelkeznek.

 

Frissítés dátuma:
2021.05.06.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette