Helyi hivatalos közlöny

Mindössze két napirendi pont szerepelt a mai, novemberi soron kívüli tanácsülés összehívójában. A napirend előtti felszólalások témája a szejkei beruházás volt, amellyel kapcsolatban Gálfi Árpád polgármester elmondta: elkészült egy szakértői véleményezés az elkészült szennyvízrendszer beruházásával kapcsolatban. A tervező több módosítást kell végezzen a rendszeren, amelyeket átvétel előtt mindenképpen szükséges elvégezni a rendszeren annak érdekében, hogy az rendeltetésszerűen tudjon működni.

Ezt követően elsőként az Orbán Balázs Általános Iskola szigetelésére és teljes fűtésrendszerének kicserélésére az Országos Helyreállítási Alaphoz (PNRR) benyújtott pályázat esetében volt szükség az önkormányzati testület jóváhagyó szavazatára egy, a kiíró által kért kiegészítéssel kapcsolatban.

Itt kapott szót a polgármester a napirend előttre tervezett felszólalására, amelyben elmondta, hogy a múlt héten négy nyertes pályázatról érkezett értesítés. Mind a négy pályázat az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) kiírásán nyert: nZEB típusú házak épülhetnek a Csereháton fiatalok számára, elkészülhet a városközpont övezeti rendezési terve és közlekedésszervezési stratégiája, bővülhet a városi térfigyelő kamerarendszer, illetve hat elektromos buszt és a hozzájuk tartozó töltőállomásokat is megveheti a város, a Fenyéd községgel közösen leadott sikeres pályázatának köszönhetően. Így a város és a vidék tömegközlekedése hatalmas minőségi javulást fog tapasztalni.

A második napirendi pont a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság által használt ingatlan felújítását célzó, szintén az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) támogatására számító pályázathoz szükséges önkormányzati jóváhagyását kérte.

Frissítés dátuma:
2022.11.08.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette