Helyi hivatalos közlöny

Egy hét alatt szinte a duplájára nőtt a Székelyudvarhelyi Városi Kórházban kezelt koronavírusos betegek száma. Jelenleg 57 személy szorul kórházi ellátásra, őket az intézmény különböző osztályain látják el.

A fokozódó járványhelyzet minden nap komoly kihívást jelent a kórháznak, hiszen a jellemzően légzéstámogatásra is szoruló betegek elhelyezése állandó átszervezést igényel. Az intenzív terápiás osztályon napok óta csak koronavírusos betegek fekszenek, a fertőző, a tüdőgyógyászat már korábban covid-részleggé vált, de újabb osztályokat is be kell vetni a folyamatosan növekvő beteglétszám miatt.

Intenzív terápiás ellátásra jelenleg tíz személy szorul, tehát ezen az osztályon nincs több üres ágy. Mindannyiuk állapota gépi lélegeztetést indokol, négy személyt intubálni kellett.

A többi osztályon fekvő beteg közül 35 személy oxigén maszkos légzéstámogatásban részesül. Mindössze egy személynek vannak enyhe tünetei, a betegek 98%-nak középsúlyos vagy súlyos az állapota.

Jelenleg kilenc székelyudvarhelyi lakhellyel rendelkező személy szorul kórházi ellátásra.

A ma elvégzett tesztek több mint fele pozitív eredményt mutatott. Ezzel összefüggésben pedig emelkedett az otthoni elkülönítésben és karanténban lévő személyek száma is.

Frissítés dátuma:
2021.09.22.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette