Helyi hivatalos közlöny

A végéhez közeledik városunk erdőtelepítési akciójának első része: péntekig lehet jelentkezni a programba.

Jelezte csatlakozási szándékát a Székelyudvarhely erdőt telepít elnevezésű programunkhoz a segesvári Mihai Eminescu Trust Alapítvány. Egy, a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalával és a Homoródi Erdészeti Hivatallal kötendő keretszerződés értelmében az öthektáros terület beültetéséhez szükséges facsemete mennyiségének 4/5-ét, azaz 20000 darabot finanszíroz az alapítvány. A facsemetéken kívül oktatásinevelési célzattal, egy napi programban résztvevő 100 iskolás diák számára biztosítanak elegendő szendvicset, vizet, édességet, valamint az ültetéshez szükséges kesztyűvel, kapákkal és vedrekkel is támogatják a programot. A csemetetelepítést követően az alapítvány munkatársai egy záró rendezvény keretében összegzik majd az érdeklődőknek az erdőültetési akció számadatait és sikerét.

Amint már korábban említettük, Székelyudvarhely Megyei Jogú Város több tízhektáros mezőgazdasági területet vásárolt Szarkakőalján, a már tulajdonában lévő erdő szomszédságában. A terület – eddig kaszálónak használt – egy részén már idén megkezdi erdősítési munkálatait a város, a Homoródi Erdészeti Hivatallal karöltve, a Mihai Eminescu Trust Alapítvány  támogatásával, valamint a székelyudvarhelyi oktatási intézmények diákjainak, több helyi vállalkozás munkaközösségének, civil szervezetek tagjainak és magánszemélyeknek a részvételével.

A nagyszabású erdőültetési akciót a 2020. március közepétől április végéig tartó időszakban szervezi a polgármesteri hivatal mezőgazdasági irodája.

Frissítés dátuma:
2020.02.26.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette