Helyi hivatalos közlöny

Lezárult Székelyudvarhely legnagyobb erdőtelepítési programja.

Összesen 32 hektár területet vásárolt az önkormányzat az elmúlt években. Ezek olyan területek, amelyeken semmiféle mezőgazdasági tevékenység nem folyt. Érdekesség, hogy 26 hektárnyi terület egykor Kálnoky birtok volt.

Első körben egy 5 hektáros, az ültetésre előkészített területen az elmúlt hetekben 25000 csemetét ültettek el az udvarhelyi iskolák diákjai és tanárai, illetve a helyi vállalkozások és különböző intézmények, szervezetek képviselői.

A tegnap déli ünnepélyes záróeseményen Sándor Alpár, a székelyudvarhelyi városháza mezőgazdasági irodájának vezetője, a program felelőse összegezte az elmúlt hetek tevékenységét.

Gálfi Árpád polgármester megköszönte mindenkinek a hozzájárulását, külünösen az ültetésen résztvevőknek az értékes munkájukat.

Simó Ferenc, a Homoródi Erdészeti Hivatal – a programot a terület előkészítésétől szakmailag felügyelő, a csemetevásárlást és az ültetést is végigkísérő csapat – vezetője kiemelte, hogy példaértékű a város erdőültetési programja, hiszen ezzel az akcióval Székelyudvarhely jelentősen növelte az erdős területét, értéket hozva létre egy elhanyagolt területen.

Nagy Endre, az ültetésen több osztállyal is résztvevő Orbán Balázs Általános Iskola aligazgatója elmondta: mind a diákok, mind pedig az iskola pedagógusai örültek a programnak, hiszen fontos tapasztalatokat szerezhettek a tanulók.

Az esemény zárásaként a programban résztvevők emléklapot vehettek át.

Frissítés dátuma:
2022.05.03.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette