Helyi hivatalos közlöny

Egy hosszú folyamat újabb fontos állomásához érkezett a Székelytámadt vár felújítási projektje.

Tavaly óta zajlik a vár valaha volt legnagyobb volumenű és értékű régészeti feltárása, ezzel párhuzamosan pedig a polgármesteri hivatal fejlesztési és beruházási igazgatóságának munkatársai a felújítási munkálatok kiszerződésének előkészítésével, a közbeszerzési eljárással, a Központi Régiófejlesztési Ügynökséggel való egyeztetésekkel foglalkoztak.

Az elmúlt hónapok adminisztrációs munkája beért: a tegnap, február 21-én írta alá Gálfi Árpád polgármester és a közbeszerzési eljáráson nyertes társulás (Tectum Company SA és az Euras S.R.L.)  a vár felújításának kivitelezési szerződését.

A kivitelezés az időjárási körülmények függvényében kezdődik el tavasszal. Fontos előny, hogy a műszaki tervek már kész vannak, azokat a különböző hatóságok, a műemlékvédelem is jóváhagyta az elmúlt időszakban.

A kivitelező ott kezdi el a munkálatokat, ahol a régészek frontot engednek. Ez az egyik a legnagyobb feladat a kivitelezés során: a régészeti munka és az építkezés összehangolása. Mivel azonban a Hajdú bástya a régészek szerint már feltárt felületnek minősül, így itt lesz a kezdés, itt lesz a kivitelezőnek az első frontja.

A tegnap aláírt kivitelezési szerződés összértéke 25.307.322,86 lej áfával.

 

Frissítés dátuma:
2023.02.22.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette