Helyi hivatalos közlöny

A tavaly átadott szociális lakások után újabb, ezúttal szolgálati lakások építése kezdődik Székelyudvarhelyen.

Ma délelőtt vette át az Országos Lakásügynökség képviseletében Veres Katalin Zsuzsanna a kórház udvarán kijelölt területet, amelyen hamarosan el is kezdi a munkálatokat a kivitelezést elnyerő Viaduct Kft. Az átadáson jelen volt a műszaki tervet készítő bukaresti tervezőiroda képviselője, valamint a gázvállalat, a vízszolgáltató, az villamossági vállalat egy-egy munkatársa is.

Gálfi Árpád polgármester a helyszínen elmondta: „Székelyudvarhely számára kiemelt fontosságú, hogy minél több lakás épüljön, hiszen ez az itthonmaradás egyik legfontosabb segítője. Ezek a szolgálati lakások fontos lépést jelentenek a városunkban, a közszférában dolgozók számára. Nagyon fontos, hogy a tudást itthon tudjuk tartani.”

A városháza fejlesztési és beruházási igazgatóságának vezetője, Szabó Sámuel ismertette a beruházás részleteit. A 30 áras telken egy tömbház fog épülni. A két lépcsőházas létesítményben összesen 24 szolgálati lakást alakítanak ki. Ezek közül 6 egyszobás és 18 kétszobás lakás lesz. Az épület földszinti, két emeleti és egy tetőréri szintből fog állni. A tervekben a tömbház mellé decens parkoló kialakítása is szerepel.

Gálfi Árpád ugyanakkor kiemelte, hogy a Csereháton is hamarosan átadja a városháza az Országos Lakásügynökségnek azt a területet, amelyen újabb ifjúsági lakások építése kezdődik el.

A beruházás összértéke 5.330.000 lej. A munkálatokat körülbelül két hét múlva kezdi el a kivitelező.

Frissítés dátuma:
2021.01.28.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette