Helyi hivatalos közlöny

Vasárnap, március 29-én újabb hét személy érkezett a Székelyudvarhelyen kialakított karantén-épületbe. A két nő és férfi páros, valamint három férfi Németországból jött haza. A határtól hatósági kísérettel jöttek, és érkezésükkor egyből a speciálisan a járvány megelőzésére kialakított épületben szállásolta el őket a polgármesteri hivatal és a Hargita Megyei Közegészségügyi Hivatal.

Mindannyian jól vannak, nincsenek tüneteik. Az intézményes karanténban 14 napig lesznek. Erre azért van szükség, mert Németország a koronavírus-helyzetet tekintve vörös övezetnek minősül, és minden vörös övezetből Romániába érkező személy kötelező módon intézményes karanténba kell vonuljon.

Ezeknek a személyeknek az ellátásáról szintén a polgármesteri hivatal gondoskodik, egészségi állapotukat a Közegészségügyi Hivatal ellenőrzi.

A hétvégén egyébként összesen négy személy hagyta el a székelyudvarhelyi intézményes karantént. Jelenleg összesen tizenhárom személy tölti két hetes kötelező karantén-időszakát Székelyudvarhelyen.

Frissítés dátuma:
2020.03.29.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette