Helyi hivatalos közlöny

Az elmúlt időszakban a Budvár utcai helyzet kezelésére több intézkedés is történt. Ezt folytatta a ma reggeli élelmiszerosztó akció, amelybe a polgármesterihivatal mellett több civil szervezet is bekapcsolódott.

Segítségképpen mindazon roma gyerekek családjainak, akik óvodába és iskolába járnak, Németországból érkezett, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot kaptak ma a nehéz körülmények között élő Budvár-negyedi roma családok. A helyzet véletlenszerűsége, hogy a mai akció éppen a Nemzetközi Roma Napra esett.

Összesen 120 csomagot került ma olyan családokhoz, akiknek rendkívül nehéz anyagi körülményeik vannak. Fontos kiemelni, hogy nem ez az első alkalom, amikor tartós élelmiszercsomag érkezett a Budvár utcai családoknak, hiszen a német Johannita Rend és a Lókodi Ifjúsági Alapítvány segítségével már a tizenegyedik éve segít a városháza az udvarhelyszéki történelmi egyházakon keresztül a rászorulókon.


A Budvár utcai helyzetet súlyosbítja, hogy az ott lakóknak megcsappantak a bevételi forrásaik, nincs ócskapiac, nincs napszámos munka, nincs tartalék. Különösen jól jött számukra ez a segítség.


A polgármesteri hivatal munkatársai az elmúlt időszakban is rendszeresen jártak a helyszínen: a városháza műszaki osztálya egy újabb vízcsapot szerelt fel, a szociális osztály munkatársai a házi elkülönítés és az intézményes karantén szabályairól, illetve azok be nem tartásának következményeiről, a külföldről történő hazatérés időszakának új, kötelezően rájuk is érvényes szigoráról, illetve a megelőzés módozatairól tájékoztatta a közösséget. Az említett városrészen volt ugyanakkor egy nagyszabású takarítás is, a tegnap pedig az összes lépcsőházat szakcég fertőtlenítette.

Mivel sokan, akár csapatokba verődve is a városban vásároltak, ezért több vállalkozás segítségével sikerült megoldani, hogy a negyedben legyen elérhető minden alapélelmiszer, beleértve a pékárut és a húskészítményeket is. A Budvár utcában végzett munkában állandó partnerünk a Budvár Roma Egyesület.

Frissítés dátuma:
2020.04.08.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette