Helyi hivatalos közlöny

A szájmaszk viselése segít a vírus terjedésének lassításában. Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár is felhívta a figyelmet arra, hogy a szájmaszk használatával lassítani tudjuk a vírus terjedését. A maszk használata nem a viselőjét, hanem a másik felet védi az esetleges fertőzéstől. 

Azzal tehát, hogy maszkot használunk védeni tudjuk a kisüzletben az eladót, a kenyérboltban a kiszolgálót, a családorvosunkat, a gyógyszertárban a pult másik oldalán álló személyt, a benzinkutast, a szomszédot, akivel lépcsőházban találkozunk, amikor kimegyünk élelmet vásárolni, az idős szüleinket, akiknek segítünk a legszükségesebbek beszerzésében és a kollegáinkat, akikkel továbbra is munkahelyünkön kell dolgoznunk.

A szájmaszk viselése tehát felelős döntés: használatával mások egészségét védjük.

A polgármesteri hivatal segíteni kíván a lakosság számára megfelelő védelmet nyújtó textil maszkok beszerzésében. Városunkban több olyan kis cég van, ahol már elkezdődött a textil maszkok gyártása, ajánljuk, hogy őket keressék, ha fontos Önöknek is a helyi válalkozások támogatása, a környezetünk védelme. A lakossági használatra alkalmas textil maszkokat minden használat után ki kell mosni, ezután pedig vasalással kell fertőtleníteni azokat. Fontos, hogy használatkor a maszk takarja szánkat és orrunkat egyaránt.

Ha nincs lehetőség maszk beszerzésére, akkor egy többrétegű sál vagy kendő használata is megfelel, természetesen megfelelő mosás és vasalás mellett.

Többször használatos, mosható és vasalható maszkokat innen lehet beszerezni:

Frissítés dátuma:
2020.04.09.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette