Helyi hivatalos közlöny

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának anyakönyvi irodája idén is összesítette a tavaly jegyzett születések, házasságkötések, elhalálozások, illetve a közös beleegyezéssel történő válások számát, a külföldi iratok honosítása során bejegyzett adatokat is beleértve.

A 2023-as esztendőben a házasságkötések száma ugyan 12-vel kevesebb volt, mint az azt megelőző évben, de tavaly is 152-en kötöttek házasságot polgárilag. Adminisztratív szempontból – hasonlóan a korábbi évhez – mindössze két pár vált el. Az elhalálozások száma tavaly jelentősen csökkent, hiszen 105-tel kevesebben hunytak el, így összesen 563-an.

S noha a születések száma is csökkent a 2022-es év adataihoz képest, az ezernél több gyerek születése mindig örvendetes: tavaly 1093 gyermek látott napvilágot Székelyudvarhelyen, 499 kislány és 594 kisfiú.

A nevek szerinti érdekességek pedig a következők: a tavalyi legnépszerűbb lánynevek az Anna, Eszter, Jázmin, Luca és Nóra, a fiúknál a Bence, Dániel, Ádám, Tamás és Dávid, de olyan ritkának számító lányneveket is anyakönyveztünk, mint az Annika, Kendra, Kála, Lea és Lilibell, illetve olyan fiúneveket, mint a Karsa, Kende, Konor, Leó és Nolen.

           

Frissítés dátuma:
2024.01.04.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette