Helyi hivatalos közlöny

Tavaly márciusban kezdődtek a kivitelezési munkálatok az egykori szombatfalvi Népház épületében, miután 2019-ben aláírta a város a finanszírozási szerződést a gyulafehérvári Központi Fejlesztési Ügynökség Igazgatóságán. Székelyudvarhely az Európai Unió által finanszírozott nyertes pályázata által új, korszerű idősek nappali foglalkoztatójaként működő központot fog itt működtetni.

A kivitelezési munkálatok értéke 1.486.094,53 lej ÁFA nélkül. Az Európai Unió egyébként a teljes beruházás 85%-át finanszírozza, a Fejlesztési Minisztérium a 13%-t, a város önrésze pedig a fennmaradó 2%.

A kivitelezésre a szerződés értelmében 12 hónap (a téli időszakra – 2020. december 21. és 2021. február 4. közötti periódusra – a kivitelező kérte a munkálatok felfüggesztését) áll a Viaduct Kft. rendelkezésére.

Jelenleg az ajtók és ablakok beszerelése zajlik. Szintén most helyezik fel a tetőtéri álmennyezetet, a kétrétegű tűzálló gipszkartont. Ezt követően a belső hidegburkolatok felhelyezését végzik.

A munkálatok a külső homlokzatok színezésével, illetve terméskővel való burkolásával folytatódnak majd. Szintén a következő időszakban alakítják ki a parkolókat, s ezt a kerítés megépítése, a külső területrendezés fogja követni.

Frissítés dátuma:
2021.03.09.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette