Helyi hivatalos közlöny
Városunk alpolgármestere, Pálfi Kinga – az immár rendszeressé vált – tegnap újabb munkamegbeszélésre hívta Székelyudvarhely azon iskoláinak vezetőit, akiket érint az előkészítő osztályokba történő, most zajló beiratkozás.
A találkozót több fontos napirendipont megtárgyalása indokolta.
Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy a város sportstratégiájának szempontjából kiemelten fontos az iskolák tornatermeinek elérhetővé tétele a székelyudvarhelyi lakók, sportegyesületek és -csapatok számára.
Kiemelt helyen szerepelt a bullying, vagyis az iskolai zaklatással kapcsolatos tájékoztatás, illetve az iskolák vezetőin keresztül az iskolapszichológusok, osztályfőnökök bevonása az iskolai erőszak különböző formáinak megfékezésébe.
Székelyudvarhely vörös besorolása miatt az iskolai oktatás a hármas forgatókönyv szerint fog kezdődni. Elhangzott, hogy minden iskola felkészült a jövő heti kezdésre.
Kiemelt napirendi pont volt az előkészítő osztályokba történő beiratkozás. Sajnos, a korábbi évekhez hasonlóan, az oktatási intézmények és a szülők közötti viták, konfliktusok jellemzik ezt az időszakot ismét. Mindez annak ellenére történik így, hogy városunk minden iskolájában minőségi oktatás zajlik, jól képzett pedagógusokkal.

Frissítés dátuma:
2021.04.30.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette